Η Amazon παρουσίασε το Fire TV, το δικό της "set-top box" για την αμερικάνικη αγορά. Αν και προσφέρει τη λειτουργικότητα ενός set-top box, το Amazon Fire TV μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα από το streaming περιεχομένου, όπως είναι οι ταινίες ή η μουσική.

Η ιδιαίτερα μικρή σε μέγεθος συσκευή της εταιρείας, που κοστίζει 99 δολάρια, μπορεί να στριμάρει περιεχόμενο όπως μουσική και βίντεο από μία ποικιλία υπηρεσιών (Netflix, Prime Instant Video, Hulu Plus, WatchESPN, SHOWTIME κ.ά), ωστόσο προσφέρει και τη δυνατότητα στο χρήστη να παίξει παιχνίδια. Αν και αυτή η δυνατότητα αποτελεί στην ουσία ένα βασικό χαρακτηριστικό της συσκευής, ο Vice President της Amazon, Pete Larsen δήλωσε ότι το Fire TV "δεν προσπαθεί να γίνει μία παιχνιδοκονσόλα".

 

Υποστηρίζει "φωνητική αναζήτηση που... δουλεύει" (σύμφωνα με το Jeff Bezos, τον CEO της Amazon) και αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται πληκτρολόγηση σε keyboard. Το νέο ASAP χαρακτηριστικό της συσκευής, προβλέπει τις σειρές ή άλλα σώου που θέλει να δει ο χρήστης και τις ετοιμάζει για άμεσο streaming. Η ανοιχτή προσέγγιση της εταιρείας όσο αφορά στο Fire TV, όπως λέει ο Steve Bezos, δεν παρέχει στο χρήστη μόνο τα Amazon Instant Video και Prime Instant Video, αλλά επίσης και υπηρεσίες όπως τα Netflix, Hulu Plus κ.ά. Όσοι έχουν το Fire TV, μπορούν να παρακολουθήσουν Alpha House και House of Cards.

 

gallery_286955_1014_45015.jpg

 

Το Fire TV βασίζεται σε τετραπύρηνο επεξεργαστή και ενσωματώνει 2GB RAM με την Amazon να ισχυρίζεται ότι προσφέρει τριπλάσια απόδοση από τα ανταγωνιστικά προϊόντα της Apple ή της Roku, όπως είναι τα Apple TV και Roku 3. Υποστηρίζει 1080p HD video καθώς και ήχο Dolby Digital Plus. Διαθέτει τηλεχειριστήριο με ενσωματωμένο μικρόφωνο.

 

Engadget