Από το 2013 γνωρίζουμε για τις φιλοδοξίες παράδοσης με drones της Amazon. Όμως οι νέες αιτήσεις της Amazon για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύονται από την Zoe Leavitt του CB Insights, αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι νέες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας του Jeff Bezos δεν προσφέρουν μόνο μία περισσότερη ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς σκοπεύει ο τιτάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου να εκμεταλλευτεί τις παραδόσεις με μη επανδρωμένα σκάφη στο μέλλον αλλά υποδεικνύουν και την κλίμακα, αφού η Amazon εξετάζει το ενδεχόμενο να διατηρεί “αερομεταφερόμενα κέντρα εκπλήρωσης παραγγελιών" και διανομής. Πράγματι, πρόκειται ουσιαστικά για αποθήκες που βρίσκονται σε αερόπλοια.

 

Οι ιπτάμενες αποθήκες ή AFCs (Airborne Fulfillment Centers) θα εφοδιάζονται με συγκεκριμένα αποθέματα προϊόντων και θα βρίσκονται κοντά σε περιοχές που η Amazon προβλέπει ότι πρόκειται σύντομα να αυξηθεί η ζήτηση για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

 

Drones, συμπεριλαμβανομένων και μοντέλων που διατηρούν θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας –ιδανικοί για την παράδοση φαγητών- θα μπορούσαν να βρίσκονται στο εσωτερικό των αερόπλοιων/ ζέπελιν έτοιμα να κάνουν παραδόσεις on-demand γρήγορα, με ασφάλεια και με ακρίβεια. Ένα παράδειγμα σε μία αίτηση κάνει λόγο για μία αθλητικό γεγονός. Αν για παράδειγμα πραγματοποιείται κάποιος μεγάλος αγώνας πρωταθλήματος, ένα AFC της Amazon θα μπορούσε να βρίσκεται σε ορισμένο ύψος πάνω από τον αγώνα για να παραδίδει σνακς και σουβενίρ στους φιλάθλους. Τα αερόπλοια επίσης θα μπορούσαν με γιγαντοοθόνες να δείχνουν διαφημίσεις κοντά σε στάδια ή μεγάλα αθλητικά γεγονότα επίσης.

 

Οι αιτήσεις για τις πατέντες επίσης αποκαλύπτουν ένα σύνθετο δίκτυο συστημάτων για την διευκόλυνση των… ιπτάμενων παραδόσεων. Έτσι, πέρα από τα αερομεταφερόμενα κέντρα εκπλήρωσης παραγγελιών και τα μη επανδρωμένα σκάφη που τα συνοδεύουν, η εταιρεία έχει οραματιστεί μεγαλύτερα -από τα drones- αερόπλοια που θα μπορούσαν να μεταφέρουν ανθρώπους, προμήθειες ή ακόμα και drones στα AFCs και πίσω στην Γη (χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο αερόπλοιο για να μεταφέρει τα drones στην ιπτάμενη αποθήκη, η Amazon θα έκανε οικονομία στην μπαταρία των drones, κρατώντας την μόνο για τις παραδόσεις).

 

Φυσικά, όλα τα παραπάνω θα συνδέονταν με συστήματα διαχείρισης αποθεμάτων και άλλους απομακρυσμένους υπολογιστικούς πόρους και λογισμικό που διαχειρίζονται άνθρωποι στο έδαφος ή στον αέρα. Οι αιτήσεις επίσης για τις πατέντες αποκαλύπτουν ότι τα drones θα μπορούσαν να λειτουργούν σε ένα wireless mesh network, που μεταδίδουν και διαμοιράζονται πληροφορίες και δεδομένα για τον καιρό, για την ταχύτητα του ανέμου ή για τα δρομολόγια τους ή ακόμα και για να εκπέμπουν περιεχόμενο από e-books στους αναγνώστες στο έδαφος.

 

Link.png Site: TechCrunch