Πέρσι η Amazon ανακοίνωσε το Oasis, το καλύτερο και ακριβότερο e-book reader της με τιμή $289 και με αισθητές βελτιώσεις σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα της εταιρείας.

Ένα χρόνο μετά, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, ανακοινώνει το διάδοχο του Oasis με την ίδια ονομασία, καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και ελαφρώς καλύτερη τιμή αφού αυτή έχει οριστεί πλέον στα $249 και στα €229 για την Ευρωπαική αγορά. Η πρώτη αλλαγή βρίσκεται στην οθόνη η οποία έχει διαστάσεις 7 ιντσών, κάτι που της επιτρέπει να εμφανίσει σύμφωνα με την Amazon 30% περισσότερες λέξεις ενώ υπάρχει σημαντική βελτίωση και στο ρυθμό ανανέωσης για πιο γρήγορη εναλλαγή σελιδών. Το μέγεθος και ο σχεδιασμός της συσκευής δεν έχει μεγάλες αλλαγές από το περσινό μοντέλο, κάνοντας το νέο Oasis ιδανικό για χρήση όχι μόνο από τους δεξιόχειρες αλλά και από τους αριστερόχειρες.

 

Μετά από 10 χρόνια, η Amazon παρουσιάζει ένα Kindle το οποίο είναι αδιάβροχο υποστηρίζοντας το πρότυπο IP8 το οποίο του επιτρέπει να αντέχει σε βάθος 2 μέτρων έως 2 ώρες, με τη χρήση του να γίνεται πλέον δυνατή σε μέρη που το παραδοσιακό βιβλίο αδυνατεί να πλησιάσει (πχ κάτω από βροχή). Άλλες αλλαγές είναι η ενσωμάτωση της υπηρεσίας Audible αν και δεν υπάρχει θύρα ακουστικών, με τον χρήστη να πρέπει να χρησιμοποιήσει Bluetooth ακουστικά. Ακόμα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στα μεγέθη των γραμματοσειρών, με πέντε στάδια έντονων (bold) γραμμάτων και όχι μόνο.

 

Η τιμή των $249 αφορά το μοντέλο με χωρητικότητα 8GB ενώ θα είναι διαθέσιμα δύο ακόμα μοντέλα. Το ένα από αυτά διαθέτει 32GB χωρητικότητα ενώ δε λείπει και μοντέλο με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με κόστος $350. Η περίοδος των προπαραγγελιών ξεκινά από σήμερα, και οι παραδόσεις στις 31 Οκτωβρίου. Οι Έλληνες χρήστες μπορούν να προχωρήσουν σε προπαραγγελία από την αγγλική ιστοσελίδα του Amazon, με την τελική τιμή να φτάνει τα €229 για το μοντέλο των 8GB και στα €316 για την 3G έκδοση με 32GB χωρητικότητα.

 

Link.png Site: TNW