Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα το Nexus Player, το οποίο αποτελεί μία απάντηση στο Fire TV της Amazon-μεταξύ άλλων ανταγωνιστών- και πρόσφατα η Amazon, ανακοίνωσε το Fire TV Stick, το οποίο ουσιαστικά είναι ένας ανταγωνιστής του Google Chromecast.

Ένας από τους λόγους που το HDMI dongle της Google γνώρισε μεγάλη επιτυχία, είναι το χαμηλό του κόστος. Η Amazon ισχυρίζεται ότι το Fire TV Stick προσφέρει περισσότερα πράγματα ενώ επιπλέον είναι ιδιαίτερα οικονομικό, αφού το κόστος του είναι μόλις $39. Για την ώρα το stick είναι διαθέσιμο μόνο για προ-παραγγελίες, και οι αποστολές θα ξεκινήσουν στις 19 Νοεμβρίου.

 

Το Fire TV Stick της Amazon διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή, υποστηρίζει dual-band WiFi 802.11n και διαθέτει 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου.

Το stick της Amazon διαθέτει UI ενσωματωμένο και συνοδεύεται από το χειριστήριο Fire TV (δεν είναι voice-enabled πάντως), με την εταιρεία να έχει ανακοινώσει ήδη εφαρμογή Android για αυτό (η εφαρμογή iOS θα είναι έτοιμη σύντομα). Ο χρήστης του Amazon Fire TV Stick μπορεί να "στριμάρει" περιεχόμενο από τα Netflix, Amazon Instant Video, Hulu, YouTube, Vevo, Pandora, Amazon Music, iHeartRadio, Spotify και άλλες υπηρεσίες, ενώ μπορεί να παίξει περισσότερα από 200 παιχνίδια.

 

Link.png Site: GSMArena