Μπορεί η ιδιαίτερα κακή στην αγορά πορεία του Fire phone της Amazon να της στοίχισε $170 εκατομμύρια σε απώλειες το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2014, μπορεί αυτή τη περίοδο τα κινητά που βρίσκονται στις αποθήκες να σχηματίζουν ένα βουνό αξίας $83 εκατομμυρίων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορήσει το Fire phone 2.

Η Amazon δεν πρόκειται να ρίξει λευκή πετσέτα, σύμφωνα με τον Senior Vice President της εταιρείας David Limp που μίλησε στο Fortune. Η εταιρεία, προχωράει κανονικά με τα επόμενα σχέδια της πάνω στην ανάπτυξη και στην κυκλοφορία περισσότερων smartphones στο μέλλον.

 

Σύμφωνα με τον κ. Limp, το κόστος του Fire phone ήταν αυτό που ευθύνεται για τις χαμηλές πωλήσεις του κινητού. Το μοντέλο των 32GB κόστιζε $200 με συμβόλαιο αρχικά, πριν η Amazon αναγκαστεί να ρίξει τη τιμή του κάτω από το ένα δολάριο (0.99 cents) με συμβόλαιο τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

 

"Δεν εκτιμήσαμε σωστά το κόστος. Έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος περιμένει υψηλή αξία, και κατά κάποιο τρόπο δεν σταθήκαμε στο ύψος των προσδοκιών του. Νομίζαμε ότι το είχαμε κάνει σωστά. Αλλά είμαστε πρόθυμοι να πούμε, "ότι αστοχήσαμε". Οπότε και το διορθώσαμε" είπε ο David Limp. Ο Limp επίσης είπε ότι όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το Kindle είχε κάνει παρόμοια εντύπωση, αλλά αργότερα εξελίχθηκε σε ένα επιτυχημένο προϊόν που ο κόσμος αγάπησε, και αυτό είναι που θέλει να επαναλάβει η Amazon με το Fire phone.

 

Link.png Site: Engadget