Οι φήμες για την κατασκευή του ανταγωνιστή του iPhone με την επωνυμία της Amazon δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως αποκτούν διαφορετική βαρύτητα όταν αναζωπυρώνονται από μια αξιόπιστη πηγή όπως αυτή του Bloomberg. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το εργοστάσιο της Foxconn που κατασκευάζει συσκευές για αρκετές εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η Microsoft, φαίνεται να έχει στα σκαριά μια νέα συσκευή σύμφωνα με δύο ανθρώπους που “έχουν επίγνωση των πραγμάτων”.

 

Τον περασμένο χρόνο ορισμένοι αναλυτές σχολίασαν με θετικό τρόπο το ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός smartphone από την Amazon, δεδομένης της επιτυχίας που είχε το Kindle Fire tablet της εταιρείας με τις πωλήσεις του να φτάνουν τα τέσσερα εκατομμύρια κομμάτια μέχρι το τέλος του 2011. Το tablet της τρέχει μια τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος του Android, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της οικογένειας Kindle. Όπως όλα δείχνουν στην πιθανή κυκλοφορία ενός Amazon smartphone θα υιοθετηθεί το ίδιο μοντέλο λογισμικού.

 

Αναφέρεται ακόμη ότι πριν την ανακοίνωση της συσκευής η Amazon ετοιμάζεται να ενισχύσει το οπλοστάσιο που διαθέτει από πατέντες προσλαμβάνοντας ειδικούς σε τέτοια ζητήματα ευρεσιτεχνιών, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα πιθανές μηνύσεις από άλλες εταιρείες. Οι πρώτες φήμες σχετικά με την κυκλοφορία smartphone συσκευής από την Amazon έκαναν την εμφάνισή τους τον περασμένο Νοέμβριο, από δημοσίευμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ταΐβάν.

Link.png Site: thenextweb.com