H Amazon ετοιμάζει πυρετωδώς το διάδοχο του Kindle Fire, του tablet το οποίο κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2011 με μεγάλο όπλο την τιμή του η οποία κυμαίνονταν μόνο στα $200.

Ένα χρόνο μετά και έχοντας να αντιμετωπίσει πιο ισχυρό ανταγωνισμό κυρίως από τη Google με το Nexus 7' και ίσως αργότερα με το iPad mini, η Amazon ετοιμάζει το νέο Kindle Fire το οποίο προτίθεται να κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την ιστοσελίδα AllThingsD, η Amazon ενημέρωσε συγκεκριμένους προγραμματιστές ότι το νέο Fire θα είναι πιο λεπτό και ελαφρύ από τον προκάτοχο του, θα ενσωματώνει κάμερα ενώ η οθόνη θα διαθέτει ανάλυση 1280x800 έναντι 1024x600 του τωρινού μοντέλου. Παράλληλα αναμένεται να αλλάξει και η αναλογία της οθόνης από 1.71 σε 1.6 όπως σε αρκετά μοντέλα με την ίδια ανάλυση συμπεριλαμβανομένου του Google Nexus 7'.

 

Το Kindle Fire 2 αναμένεται να έχει πιο σύγχρονο επεξεργαστή από τον διπύρηνο του πρώτου μοντέλου, καλύτερο υποσύστημα γραφικών ενώ θα συνεχίσει να στηρίζεται σε μια προσαρμοσμένη έκδοση του Android στο οποίο η Amazon προωθεί τις υπηρεσίες αγοράς περιεχομένου όπως ηλεκτρονικά βιβλία, ταινίες, μουσική, περιοδικά αλλά και εφαρμογών μέσω του Amazon AppStore.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο μοντέλο δεν έχει καταφέρει να φτάσει ακόμα στις Ευρωπαικές αγορές και διατίθεται αποκλειστικά μόνο για την αμερικανική αγορά.

 

Link.png Site: AllThingsD

Link.png Site: Kindle Fire Παρουσίαση