Η Amazon είναι ο νέος ιδιοκτήτης του comiXology, της δημοφιλούς ψηφιακής πλατφόρμας κόμιξ η οποία επιτρέπει την αγορά και την ανάγνωση των πιο γνωστών κόμικ και γραφικών νουβέλων στον κόσμο.

Στη συλλογή του comiXology περιλαμβάνονται συνολικά 75 εκδοτικοί οίκοι και φυσικά όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου όπως η Marvel και η DC. Η εξαγορά έχει ως σκοπό την περαιτέρω επέκταση της πλατφόρμας σε άκομα περισσότερους αναγνώστες σύμφωνα με εκπρόσωπο της Amazon.

 

Εκτός απο το διαδικτυακό κατάστημα, οι δραστηριότητες του περιλαμβάνουν mobile εφαρμογές οι οποίες θεωρούνται αρκετά επιτυχημένες όπως αυτή του iPad η οποία το 2013 απέσπασε την πρώτη θέση μεταξύ των εφαρμογών με τα περισσότερα κέρδη. Την περσινή χρονιά μάλιστα το comiXology εγκαινίασε και τη δυνατότητα δημοσίευσης και πώλησης κόμικ στην πλατφόρμα του από κάθε ενδιαφερόμενο, μια τακτική που ακολουθεί και η Amazon με το Kindle.

 

Όσον αφορά το μέλλον, εκπρόσωπος του comiXology επιβεβαιώνει ότι τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον η Amazon δεν έχει κάποια πρόθεση απόσυρσης της ονομασίας και των εφαρμογών της πλατφόρμας, με τις δύο εταιρείες να κοιτάζουν το ενδεχόμενο καλύτερης αναπαραγωγής των κόμικ στο Kindle.

 

Link.png Site: Amazon