Στροφή στον τομέα της υγείας σκοπεύει να κάνει η Amazon, σε συμμαχία με τον γνωστό «γκουρού» των αγορών Warren Buffet και την JPMorgan Chase από τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Στόχος της "συμμαχίας" είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους εργαζόμενους των εταιρειών των τριών ιδρυτών. Κεντρική ιδέα του εγχειρήματος είναι η μείωση του κόστους και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη χρήση τεχνολογικών καινοτομιών – αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές επιπλέον λεπτομέρειες, αφού τα σχέδια βρίσκονται σε προκαταρκτική φάση.

Ο Buffet επισήμανε σε δήλωσή του τον κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία από το αυξανόμενο κόστος των υπηρεσιών υγείας. Η νέα εταιρεία θα είναι ανεξάρτητη από τις εταιρείες των τριών ιδρυτών της, ενώ θα επικεντρωθεί στις εργοδοτικές παροχές υγείας.

Η Amazon «φλερτάρει» ήδη με τον κλάδο της υγείας, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC από το καλοκαίρι η μυστική ομάδα «1492» ανακοίνωσε νέες θέσεις εργασίας για την επεξεργασία ιατρικών ιστορικών, ενώ επίσης επένδυσε σε μία startup εταιρεία που διεξάγει έρευνες για τον καρκίνο.

Το κόστος των υπηρεσιών υγείας στις ΗΠΑ είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο. Σύμφωνα με την Post, μόνον το 50% των επιχειρήσεων με πάνω από 49 εργαζόμενους προσφέρουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, έναντι 66% πριν από 10 έτη. Οι μεγαλύτερες εταιρείες υποχρεούνται να παρέχουν.

Σύμφωνα με τον Jeff Bezos για να πετύχει το εγχείρημα, χρειάζεται ταλαντούχους ειδικούς, ανοικτά μυαλά και μακροπρόθεσμο προσανατολισμό.

Εngadget

 

 

  • Like 1