Φτάνοντας σε νέα επίπεδα γελοιότητας και δοκιμάζοντας την υπομονή αρκετών, η Υπηρεσία εμπορικών σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α, εκπλήσσει αρνητικά με την τελευταία της απόφαση.

Σύμφωνα με αυτή, το Amazon, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα του κόσμου και όχι μόνο (αφού ασχολείται και με τα cloud services), είναι πλέον η μοναδική εταιρεία η οποία μπορεί να κάνει λήψη φωτογραφιών διαφόρων προϊόντων στις οποίες υπάρχει τέλειο άσπρο φόντο.

 

Η πατέντα της Amazon με ονομασία "Διευθέτηση Studio" (Studio Arrangement), δίνει λεπτομερείς οδηγίες για τη θέση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού ώστε να δημιουργηθεί μια τέτοια φωτογραφία, μια μέθοδος η οποία ακολουθείται από αρκετούς, ειδικότερα για την παρουσίαση προϊόντων. Βεβαίως η αναφορά συγκεκριμένων αριθμών για το στήσιμο του εξοπλισμού κάνει ακόμα πιο περίεργη την τελική έγκριση της πατέντας αφού κάθε φωτογράφος μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφόρους τρόπους αλλά να έχει το ίδιο τελικό αποτέλεσμα.

 

Η τελική έγκριση της πατέντας έγινε τον περασμένο Μάρτιο, με το Amazon να καταθέτει την πρόταση του από το Νοέμβριο του 2011. Για την ώρα δεν είναι γνωστό αν η εταιρεία θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε σχετική κίνηση περιορισμού σχετικών φωτογραφιών από άλλες πηγές, κάτι που σίγουρα θα δημιουργούσε μεγάλες αντιδράσεις αφού για πρώτη φορά μια από τις γενικές φωτογραφικές αρχές θα ήταν δέσμια μιας...πατέντας.

 

Link.png Site: ArsTechnica