To Amazon Web Services το οποίo προσφέρει υπηρεσίες στο “σύννεφο” ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ορισμένους από τους πόρους της για τη συλλογή δεδομένων του “1,000 Genomes Project”, μια διεθνή προσπάθεια κατηγοριοποίησης της γενετικής πληροφορίας από δωρητές όλου του κόσμου. Η Amazon πρόκειται να διαθέσει 200 terrabytes πληροφορίας για τις ανάγκες του έργου, αλλά θα χρεώνει τους ερευνητές σε περίπτωση που θα χρειαστούν να αναλύσουν τα δεδομένα που συλλέγουν.

 

Μέχρι σήμερα υπάρχουν συγκεντρωμένα περίπου 1700 δείγματα DNA, τα οποία όμως βρίσκονται αποθηκευμένα σε διαφορετικές τοποθεσίες. Έτσι η Amazon προτίθεται να τα συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες στους υπολογιστές της, δίνοντας επιπλέον τη δυνατότητα επεξεργασίας τους από τους επιστήμονες.

 

Ανεβάζοντας τα δεδομένα στο Cloud δίνεται η τεράστια δυνατότητα για τους ερευνητές όλου του κόσμου να εξετάσουν γενετική πληροφορία, συγκεντρωτικά από ένα μεγάλο αριθμό δειγμάτων. Οι υπηρεσίες της εταιρείας για επεξεργασία των δεδομένων που μπορούν είναι το Amazon Elastic Compute Cloud και το Amazon Elastic MapReduce.

 

Link.png Site: theverge.com