Το δημοφιλές ηλεκτρονικό βιβλίο Kindle 2.0, βρίσκει επιτέλους το δρόμο του προς την Ευρώπη και βέβαια στη χώρα μας αφού σύμφωνα με την amazon, θα κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου.

 

Tο Kindle είναι δημιουργία της amazon και χρησιμοποιεί τη τεχνολογία e-ink για εφάμιλλη εμφάνιση κειμένου όπως σε ένα κανονικό βιβλίο χρησιμοποιώντας 16 αποχρώσεις του γκρι. Η 6' ιντσών οθόνη και ο λεπτός, εύχρηστος σχεδιασμός της συσκευής κάνει εύκολη την ανάγνωση ενός βιβλίου ενώ η τεχνολογία e-ink χαρίζει επίσης αυτονομία 2-3 εβδομάδων στη συσκευή με μία μόνο φόρτιση.

 

Η amazon στην ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Kindle 2.0 που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη θα υποστηρίζει GSM δίκτυα έτσι ώστε να είναι δυνατή η σύνδεση του μέσω 3G με το Kindle Store και τις συνεργαζόμενες ιστοσελίδες όπως την Wikipedia. Η αγορά και το κατέβασμα ενός βιβλίου ή εφημερίδας στη συσκευή είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία η οποία δεν ξεπερνάει το 1 λεπτό. Για το λόγο η amazon αυτό συνεργάζεται αποκλειστικά με το παγκόσμιο δίκτυο της AT&T που καλύπτει πάνω από 100 χώρες μέσω roaming(?) χωρίς καμία χρέωση!

 

Το Kindle Store διαθέτει πάνω από 250.000 αγγλόφωνα βιβλία έτοιμα για το Kindle, με τις νέες κυκλοφορίες να κοστίζουν περίπου 10 δολάρια. Στο Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Kindle θα υπάρξει συνεργασία με αρκετές Ευρωπαϊκές εφημερίδες όπως The Times, The Daily Telegraph, Daily Mail, Corriere della Sera και El País.

 

Η συσκευή διατίθεται από σήμερα για προπαραγγελία στη τιμή των $279 όπου μαζί με τα ταχυδρομικά έξοδα φτάνει τα $300 ή αλλιώς τα €210. Όμως η αποστολή γίνεται από την Αμερική και η amazon ρητά αναφέρει ότι δεν ευθύνεται για τυχόν επιπλέον έξοδα που μπορεί να προκύψουν από το τελωνείο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Kindle 2.0, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του, διαβάστε την αναλυτική μας παρουσίαση που στηρίζεται στην αμερικανική έκδοση.

 

Link.png Site: Παρουσίαση amazon Kindle 2.0 (με video)

Link.png Site: Kindle 2.0