Τελευταία, κυκλοφορούν πολλές φήμες –διαβάσαμε σχετικά άρθρα στα Variety, Deadline, The Hollywood Reporter- ότι η Warner Bros. και η Amazon βρίσκονται σε συζητήσεις με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία για τη δημιουργία μίας τηλεοπτικής σειράς που θα βασίζεται στο μυθιστόρημα φαντασίας του Άγγλου συγγραφέα Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Warner Bros. διευθέτησε μία αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της το ίδρυμα που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του έργου του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, Tolkien Estate, οπότε τα πάντα έγιναν απλούστερα για τη δημιουργία νέων projects που αφορούν στο έργο του πασίγνωστου συγγραφέα.

 

Αν και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η Warner Bros. και η Amazon έχουν καταλήξει σε συμφωνία, λέγεται πως ο CEO της Amazon, Jeff Bezos έχει προσωπικά αναμιχθεί στις συζητήσεις. Ο στόχος βεβαίως είναι να “χτυπήσουν” το Game of Thrones αλλά και να βασιστούν πάνω στον δρόμο που άνοιξε η δημοφιλής σειρά.
Πρόσφατα, η Amazon είχε και εκείνη να διευθετήσει ορισμένα ζητήματα που είχαν να κάνουν με την απομάκρυνση του επικεφαλής της Amazon Studios, Roy Price και την αντικατάσταση του προσωρινά από τον Albert Cheng. Η εταιρεία επίσης αναμένεται να μετακομίσει στα The Calver Studios μέχρι το τέλος της χρονιάς.

 

Link.png Site: Engadget