Η Amazon ενημέρωσε την Alexa έπειτα από αυτό το συμβάν.

Η πρόταση της Alexa ήρθε αφού το κορίτσι ζήτησε από τη ψηφιακή βοηθό της Amazon, μια πρόκληση.

«Συνδέστε τον φορτιστή τηλεφώνου περίπου στα μισά σε μια πρίζα και μετά αγγίξτε ένα νόμισμα στις εκτεθειμένες άκρες».

Η Amazon ανέφερε ότι διόρθωσε το σφάλμα μόλις η εταιρεία το αντιλήφθηκε. Το περιστατικό περιέγραψε η μητέρα του 10χρονου κοριτσιού στο Twitter:

Κάναμε κάποιες σωματικές προκλήσεις, όπως να ξαπλώσουμε και να κυλήσουμε κρατώντας ένα παπούτσι στο πόδι μας, κάτι που είδαμε από μια δασκάλα φυσικής αγωγής στο YouTube. Κακοκαιρία έξω. Η κόρη μου ήθελε απλώς άλλη μία πρόκληση.

Τότε, το έξυπνο ηχείο της Amazon πρότεινε στο κορίτσι να συμμετάσχει στην πρόκληση που βρήκε στο Internet. Η επικίνδυνη δραστηριότητα, γνωστή ως «the penny challenge», άρχισε να κυκλοφορεί στο TikTok και σε άλλα social media πριν από περίπου ένα χρόνο. Το να βάλει κάποιος ένα μέταλλο σε ηλεκτροφόρες πρίζες μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία, πυρκαγιές και άλλες ζημιές.

Ο Michael Clusker, διευθυντής πυροσβεστικού σταθμού αναφέρει:

Μπορεί να χάσεις τα δάχτυλά σου ή ακόμη και το χέρι σου. Το αποτέλεσμα θα είναι κάποιος να πληγωθεί πολύ σοβαρά.

Αν και η μητέρα φώναξε στην Alexa «Όχι!» μόλις άκουσε την πρόκληση, η AI είπε ότι η κόρη της ήταν «πολύ έξυπνη για να κάνει κάτι τέτοιο». Η Amazon ανέφερε στο BBC ότι ενημέρωσε την Alexa για να την αποτρέψει να προτείνει τέτοιες δραστηριότητες στο μέλλον.

Η εμπιστοσύνη των πελατών βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε και η Alexa έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ακριβείς, σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες στους πελάτες. Μόλις αντιληφθήκαμε το σφάλμα, λάβαμε άμεσα μέτρα για να το διορθώσουμε.

  • Confused 5
  • Sad 8