Η Amazon ανακοίνωσε μία τεράστια αλλαγή για την έξυπνη βοηθό της Alexa, που θα της επιτρέψει να ενσωματωθεί σε ακόμη περισσότερες συσκευές. Πλέον, η ελάχιστη απαίτηση σε μνήμη RAM θα είναι μόλις το 1MB, σε αντίθεση με τα 100MB που ήταν έως σήμερα.

Αυτή η αλλαγή ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε ακόμη περισσότερους κατασκευαστές που θα ήθελαν να ενσωματώσουν την Alexa στις συσκευές τους, όπως έξυπνα gadgets για το σπίτι ή το γραφείο, το αυτοκίνητο κι άλλα. Η Alexa παραμένει έως και σήμερα η πιο διάσημη AI έξυπνη βοηθός και μπορεί κάποιος να τη βρει σε έξυπνα ηχεία, έξυπνες τηλεοράσεις, ηχομπάρες κι άλλα.

Με την Alexa μπορεί κάποιος να ελέγξει μόνο με τη φωνή του αρκετές έξυπνες συσκευές, όπως έξυπνες πρίζες έως και έξυπνες λάμπες, μηχανές του καφέ αλλά και πλυντήρια ρούχων. Πλέον η υπηρεσία της Alexa θα υποστηρίζει ακόμη και συσκευές που διαθέτουν τον χαμηλής ισχύος και οικονομικό επεξεργαστή Cortex-M και με μνήμη RAM μόλις 1MB.

Οι νέες χαμηλότερες απαιτήσεις ανοίγουν το δρόμο στην Alexa ώστε αυτή να ενσωματωθεί σε περισσότερες συσκευές ενώ παράλληλα το κόστος των έξυπνων συσκευών να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Με άλλα λόγια θα μπορούμε να δούμε την Alexa ενσωματωμένη ακόμη και σε μία λάμπα ή σε ένα fitness band.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος IoT (Internet of Things) της Amazon Web Services, εξήγησε στο TechCrunch πως οι συσκευές δεν χρειάζεται να έχουν ισχυρό hardware παρά μόνο ικανό, να ακούσουν το «Hey Alexa». Με τις περισσότερες διεργασίες και λειτουργίες της Alexa να συμβαίνουν και να τρέχουν στο Cloud, πολλές συσκευές θα αναβαθμιστούν ευκολότερα σε έξυπνες.

SlashGear

  • Like 1
  • Sad 1