Ένα νέο προϊόν ανακοίνωσε η Amazon, το οποίο είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτά που μας έχει συνηθίσει. Πρόκειται για ένα ηχείο Bluetooth, το οποίο ενσωματώνει και ψηφιακό προσωπικό βοηθό.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης του, μπορεί να περιμένει λειτουργικότητα τύπου Siri, Cortana ή Google Now. Είναι αναμφισβήτητα ένα μοναδικό προϊόν αφού στο παρελθόν κανένας άλλος κατασκευαστής δεν έχει προσφέρει κάτι αντίστοιχο. Για να μπορέσει πάντως κάποιος να αγοράσει το Amazon Echo σήμερα, είναι απαραίτητο να έχει πρόσκληση (!) και θα του στοιχίσει €199. Αν παρόλα αυτά ο χρήστης είναι μέλος Prime, τότε δεν θα χρειαστεί να βγάλει από την τσέπη του περισσότερα από €99 (η προσφορά είναι περιορισμένου χρόνου).

 

Ο χρήστης μπορεί να χειριστεί την συσκευή με τη φωνή του, αφού το Amazon Echo ενσωματώνει μηχανή αναγνώρισης φωνής που περιλαμβάνει επτά μικρόφωνα. Επομένως μπορεί να ακούσει τις εντολές του χρήστη οπουδήποτε και αν βρίσκεται στον χώρο.

 

Επιπλέον, χάρη στην βελτιστοποιημένη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, μπορεί να ακούσει τις εντολές ακόμα και αν παράλληλα ο χρήστης ακούει μουσική από αυτό.

 

gallery_286955_1441_58552.png

 

Το Amazon Echo μπορεί να απαντάει σε ερωτήσεις, διαβάζει νέα, μπορεί να δίνει πληροφορίες για τον καιρό, μπορεί να παίζει μουσική όταν του το ζητήσει ο χρήστης, μπορεί και λειτουργεί σαν ξυπνητήρι ενώ μπορεί να επεξεργάζεται τις λίστες με τα ψώνια και σημειώσεις για πράγματα που έχει να κάνει ο χρήστης.

 

gallery_286955_1441_95149.png

 

Η συσκευή μαθαίνει και προσαρμόζεται σε μοτίβα φωνής (λαμβάνει πληροφορίες από το cloud), στο λεξιλόγιο καθώς και στις συνήθειες του χρήστη όσο περισσότερο αυτός το χρησιμοποιεί. Ο χειρισμός με τη φωνή λειτουργεί σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες Amazon Music, Prime Music, iHeart Radio και TuneIn. Στο Google Play store –εκτός από το κατάστημα της Amazon- υπάρχει η σχετική εφαρμογή για το Echo, που επιτρέπει την διαχείριση του ηχείου, ακόμα και όταν ο χρήστης είναι εκτός σπιτιού.

 

https://www.youtube.com/watch?v=KkOCeAtKHIc

 

Link.png Site: GSMArena

Link.png Site: Amazon