Πριν λίγες ημέρες, η Amazon ανακοίνωσε ένα ακόμη έξυπνο ηχείο στη σειρά Echo, το οποίο έχει την ονομασία-σιδηρόδρομο «Echo Input Portable Smart Speaker Edition» και λειτουργεί με μπαταρία.

Το νέο μέλος της σειράς Echo κυκλοφόρησε πρώτα στην αγορά της Ινδίας, ωστόσο θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές αργότερα. Αυτό που καθιστά το Echo Input Portable Smart Speaker Edition ξεχωριστό από τις άλλες λύσεις της σειράς Echo είναι η ενσωματωμένη μπαταρία 4800mAh, που του επιτρέπει να παίζει μουσική για 10 ώρες μέχρι να χρειαστεί να το συνδέσετε σε πρίζα. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επιτρέπει στον χρήστη να το μετακινεί όπου θέλει στο σπίτι, ακόμα και σε χώρους ή σημεία όπου δεν βρίσκεται κοντά κάποια πρίζα (π.χ στον κήπο).  

Ο χρήστης μπορεί να ελέγξει/ διαχειριστεί το «Echo Input Portable» λέγοντας την λέξη «Alexa» και η συσκευή μπορεί να κρατήσει για 11 ώρες με την μπαταρία σε standby mode. Αν και η συσκευή, σε αντίθεση με το original Echo Input έχει τα δικά του ηχεία μπορεί μέσω Bluetooth να συνδεθεί και με κάποιο άλλο εξωτερικό ηχείο (δεν διαθέτει πάντως υποδοχή 3.5mm) αλλά και βεβαίως με το κινητό του χρήστη του για αναπαραγωγή μουσικής.

1006012280_echoinput1.jpg.130e40eb95810939ab0d8a7d5e85fc56.jpg

Η συσκευή που ενσωματώνει WiFi επίσης υποστηρίζει Amazon Prime Music και Apple Music αλλά και άλλες υπηρεσίες μουσικής. Φυσικά, υποστηρίζει κάθε «Alexa skill» που υπάρχει, οπότε και είναι πολλοί οι τρόποι που μπορεί κάποιος χρήστης να ενσωματώσει το ηχείο στην καθημερινότητα του.

Το Echo Input Portable Smart Speaker Edition είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελίες και στοιχίζει INR5000 (περίπου €63,5) στην Ινδική αγορά. Θα κυκλοφορήσει στις 18 Δεκεμβρίου ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ημερομηνία διάθεσης του σε άλλες αγορές.

GSMArena