Ένα νέο προϊόν στη σειρά των ελεγχόμενων μέσω της φωνής media players της ανακοίνωσε η Amazon.

Το Fire TV Cube κατασκευάζεται όπως περίπου το Echo και διαθέτει οκτώ far-field μικρόφωνα ώστε να μπορείτε να δίνετε τις εντολές σας και να σας «ακούει» χωρίς την ύπαρξη κάποιου χειριστηρίου (remote) ακόμα και αν η ένταση του ήχου της τηλεόρασης είναι σχετικά υψηλή.

Μπορείτε να του ζητήσετε να ανοίξει την τηλεόραση ή να αναπαράγει απευθείας το αγαπημένο σας περιεχόμενο. Μπορεί να ενεργοποιήσει την τηλεόραση απευθείας μέσω HDMI-CEC και στη συνέχεια να πλοηγηθεί αυτόματα σε συγκεκριμένο περιεχόμενο, ακόμα και αν βρίσκεται εκτός εφαρμογής της Amazon, όπως είναι το Netflix ή το Hulu.

3.jpg.41baa2986ab4ff055803b08942e116cb.jpg

Το μόνο που απαιτείται είναι να υπάρχει το απαραίτητο integration μεταξύ του app και της Alexa. Το FireTV Cube ωστόσο πηγαίνει ένα βήμα πέρα από το online streaming και “ενσωματώνεται” με την καλωδιακή (προφανώς αυτή η υπηρεσία αφορά τους Αμερικανούς) κορυφαίων πάροχων όπως των Comcast, DISH ή DIRECTV. Υπέρυθρες (IR blasters) υπάρχουν στις τέσσερις από τις έξι πλευρές του κύβου και είναι δυνατός ο έλεγχος οποιασδήποτε IR-controlled συσκευής.

2.jpg.9bcde0c438108e2e989f2f6c6d07c56d.jpg

Το FireTV Cube ωστόσο λειτουργεί τόσο ως Fire TV όσο και ως συσκευή Echo και μπορεί να «στριμάρει» περιεχόμενο 4K HDR με Dolby Atmos από όλες τις κορυφαίες υπηρεσίες του είδους, όπως συμβαίνει με άλλες συσκευές Fire TV (με εξαίρεση το YouTube). Επίσης μπορεί να απαντάει σε ερωτήματα και να ελέγχει έξυπνες συσκευές στο σπίτι όπως γίνεται με κάθε συσκευή Echo, παρέχοντας μάλιστα τόσο ήχο μέσω των ηχείων σας αλλά και εικόνα με σχετικές πληροφορίες μέσω της μεγάλης οθόνης της τηλεόρασής σας.

1.jpg.89053c62dc4ddd52b013218fa770b795.jpg

Η συσκευή είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελίες στις ΗΠΑ έναντι $119,99 και στην συσκευασία περιλαμβάνεται τόσο καλώδιο επέκτασης IR όσο και Ethernet adapter. Θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουνίου. Όσοι είναι μέλη “Prime” μπορούν να προ-παραγγείλουν την συσκευή στις 7 και 8 Ιουνίου με τιμή $89,99.

GSMArena