Τις τελευταίες μέρες, οι Apple και Google αποφάσισαν να αναθεωρήσουν τα προγράμματα χρήσης τρίτων για την ακρόαση ηχογραφήσεων από τους ψηφιακούς βοηθούς τους, Siri και Google Assistant αντίστοιχα, με στόχο την βελτίωση της τεχνητής νοημοσύνης τους.

Για την Amazon, τέτοιου είδους αποκαλύψεις έγιναν πριν από μήνες, και τώρα, μαθαίνουμε ότι έχει συμπεριλάβει ένα «toggle» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, όσοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα έξυπνα ηχεία της ή κάποια από τις συσκευές της, για να μη συμμετάσχουν στην βελτίωση της Alexa, της ψηφιακής βοηθού της Amazon.

Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να «διασφαλίσουν» ότι δεν πρόκειται να «επανεξεταστούν» ηχογραφήσεις ή καταγεγραμμένες μεταγραφές μηνυμάτων τους από ανθρώπους.   

Αν και η Amazon έχει δηλώσει ότι μόνο ένα μικρό δείγμα των ηχογραφήσεων αξιολογούνται χειροκίνητα από ανθρώπους, υπάρχουν χρήστες που δεν επιθυμούν να ακούνε τρίτοι τα ερωτήματα ή τις συζητήσεις τους με την Alexa επειδή το ηχείο ή το τηλεχειριστήριο τους «νόμιζε» ότι άκουσε την «λέξη ή την έκφραση αφύπνισης/ ενεργοποίησης της».

121.jpg.c5c3f5742816db64d4f933b1bebd1963.jpg

To Bloomberg ήταν το πρώτο που ανέφερε την ύπαρξη της νέας ρύθμισης, που οι χρήστες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Amazon ή στα apps της Alexa στο τμήμα «Alexa Privacy». Η Amazon πρόσθεσε επίσης την επιλογή να διαγράφουν οι χρήστες το ιστορικό φωνητικών εντολών τους με μία απλή φωνητική εντολή.

Engadget

 

  • Like 1