Μια κίνηση που μπορεί να φέρει αρκετές αλλαγές στο χώρο του βιβλίου, εγκαινιάζει σήμερα η amazon με τη κυκλοφορία του Kindle ενός νέου e-book reader με πρόσθετα χαρακτηριστικά.

 

Ο Jeff Bezos, ιδρυτής και πρόεδρος του amazon, του μεγαλύτερου διαδικτυακού βιβλιοπωλείου και όχι μόνο, αναφέρθηκε στην ανάγκη μετάβασης του βιβλίου στην ψηφιακή εποχή κάνοντας πολλά δέντρα ευτυχισμένα.

 

Το Kindle είναι μια αρκετά λεπτή συσκευή με ειδική ασπρόμαυρη οθόνη 6'ιντσών που δε παρουσιάζει προβλήματα ευκρίνειας ακόμα και σε αρκετά φωτεινά μέρη. Το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο, η ασύρματη υποστήριξη καθώς και τα ειδικά κουμπιά επιτρέπουν την εύρεση και ανάγνωση βιβλίων και εφημερίδων πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεται καμία σύνδεση με υπολογιστή ούτε προηγούμενη εμπειρία.

 

Ο κάτοχος του Kindle μπορεί να συνδεθεί ασύρματα πολύ εύκολα με το διαδικτυακό τόπο του amazon και να επιλέξει να αγοράσει ένα βιβλίο μέσα από μια συλλογή 88.000 τίτλων ειδικά για τη συσκευή αυτή. Η τιμή κάθε βιβλίου είναι μικρότερη των 10 δολαρίων και είναι μικρότερη έως και 60% από ένα τυπωμένο βιβλίο.

 

Η amazon ακόμα διαθέτει προς αγορά τις μεγαλύτερες αμερικάνικες εφημερίδες όπως The New York Times, Wall Street Journal, Washington Post ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται και περιοδικά όπως το TIME και το Forbes.

 

'Ολα τα βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες που αγοράζει ο ενδιαφερόμενος χρήστης, αποθηκεύονται στους servers της amazon ενώ η εταιρεία χρεώνει ένα "μικρό αντίτιμο" για τη μετατροπή των εγγράφων σας σε μορφή που να μπορεί να διαβάσει το Kindle.

 

Ακόμα είναι δυνατή η σύνδεση με την Wikipedia για αναζήτηση και ανάγνωση άρθρων της καθώς και αρκετών δημοφιλέστατων blogs.

 

Η τιμή της συσκευής ορίστηκε στα $399 και είναι άμεσα διαθέσιμη μόνο από την ιστοσελίδα της amazon. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της amazon καθώς και στη βιντεοπαρουσίαση που θα βρείτε εκεί.

 

Video Video: Παρουσίαση amazon Kindle