Η Amazon στοχεύει έως το 2040 να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Μόλις έβαλες παραγγελία για ένα νέο προϊόν από το Amazon και αυτό έρχεται έπειτα από λίγες ημέρες στο σπίτι σου. Ανοίγεις το χαρακτηριστικό χάρτινο κουτί και περιεργάζεσαι τη νέα σου συσκευή. Το κουτί τι θα το κάνεις όμως; Θα το αφήσεις στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης; Αν έχεις γάτα, μικρού μεγέθους σκύλο ή κάποιο άλλο κατοικίδιο, μπορείς πλέον και επίσημα να το χρησιμοποιήσεις για να τους φτιάξεις ένα νέο σπιτάκι ή ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

Τα νέα φιλικά προς το περιβάλλον κουτιά της Amazon, μπορούν να μετατραπούν σε μία ενδιαφέρουσα χάρτινη κατασκευή για το αγαπημένο σου ζωάκι. Η πρωτοβουλία της Amazon είναι μέρος του προγράμματος «Λιγότερες συσκευασίες, περισσότερα χαμόγελα» και στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης χαρτονιού.

Η Amazon αναφέρει ότι με την πάροδο των χρόνων, έχει μειώσει το βάρος της συσκευασίας κατά 33%, εξαλείφοντας το ισοδύναμο περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων κουτιών ενώ ταυτόχρονα μείωσε και το αποτύπωμά της σε άνθρακα.

Η διευθύντρια συσκευασίας πελατών της Amazon, Kim Houchens, δήλωσε:

Η εφεύρεση και η καινοτομία σε νέους τύπους συσκευασιών είναι μία από τις πολλές δράσεις που αναλαμβάνουμε ως μέρος της δέσμευσής μας για το κλίμα, η δέσμευσή μας να έχουμε μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2040, δηλαδή 10 χρόνια πριν τη Συμφωνία του Παρισίου.

Παρά τις προσπάθειες, η Amazon απέστειλε περίπου 5 δισεκατομμύρια πακέτα το 2018, από τα 165 δισεκατομμύρια που έχουν σταλεί στο σύνολο στις ΗΠΑ. Παρόλο που το 92% των κουτιών από χαρτόνι είναι ανακυκλώσιμα, παραμένει να αποτελεί μία μεγάλη μείωση και καταστροφή των δασών.

Από τις επόμενες εβδομάδες, μόνο μερικές παραγγελίες θα παραδοθούν με τα νέα κουτιά. Αν κάποιος λάβει κάποιο από αυτά τα κουτιά, θα μπορεί να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ή ένα μικρό σπιτάκι, είτε σκανάροντας  το QR code επάνω στο κουτί είτε πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα amazon.com/ThisBox για περισσότερες οδηγίες.

  • Like 4
  • Thanks 1