Μόλις ένα μήνα μετά αφότου το Hulu ξεκίνησε να δοκιμάζει λειτουργία Watch Party, το Amazon αποφάσισε να ακολουθήσει την ίδια τακτική.

Η Amazon άρχισε να κυκλοφορεί μία beta έκδοση της νέας λειτουργίας, αποκλειστικά για χρήστες σε ΗΠΑ προς το παρόν, που επιτρέπει σε έως και 100 θεατές να συμμετέχουν σε συγχρονισμένη αναπαραγωγή μίας τηλεοπτικής εκπομπής ή ταινίας. Η αναπαραγωγή ελέγχεται από τον χρήστη που δημιούργησε το Watch Party και υπάρχει ένα παράθυρο συνομιλίας με το οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν όλοι οι συμμετέχοντες. Και επειδή βρισκόμαστε στο 2020, το chat θα υποστηρίζει και αυτοκόλλητα (chat stickers).

amazon-watch-party-2.png.8f7258238eac944b60a32b4bcec7a5ea.png

Για να ξεκινήσει κάποιος ένα Watch Party, απλώς πηγαίνει στο περιεχόμενο που θέλει να παρακολουθήσει και πατάει το αντίστοιχο κουμπί, που βρίσκεται κοντά στον τίτλο της ταινίας ή της εκπομπής.

Η λειτουργία ξεκινάει σιγά-σιγά το λανσάρισμά της σε συνδρομητές Prime Video στις ΗΠΑ ενώ τόσο οι χρήστες που δημιουργούν το δωμάτιο παρακολούθησης όσο και οι θεατές, θα πρέπει να βρίσκονται στις ΗΠΑ αλλά και να έχουν λογαριασμό Prime Video. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν η λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη και σε άλλες χώρες.