Μεγαλύτερη αξία αποκτά μια Amazon Prime συνδρομή, αφού κάθε μέλος μπορεί πλέον να ακούει περισσότερη μουσική χωρίς διαφημίσεις, αρκεί να το κάνει με λειτουργία τυχαίας αναπαραγωγής (shuffle mode).

Από σήμερα τα μέλη του Amazon Prime έχουν πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο του Amazon Music με περισσότερα από 100 εκατομμύρια τραγούδια χωρίς διαφημίσεις. Οι συνδρομητές μπορούν να έχουν πρόσβαση ακόμα σε on-demand playlists που περιέχουν τραγούδια με βάση τα γούστα τους. Παράλληλα, είναι δυνατή η λήψη αυτών για ακρόαση εκτός σύνδεσης.

Αν και η σημερινή ανακοίνωση της Amazon δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο το να επέτρεπε στα Prime μέλη την ακρόαση όποιου τραγουδιού επιθυμούν χωρίς διαφημίσεις, σίγουρα αποτελεί ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός. Άλλωστε η Amazon πρέπει να διατηρήσει κάποιες λειτουργίες της υπηρεσίας Amazon Music επί πληρωμή, όπως η απεριόριστη πρόσβαση που δίνει μέσω του Amazon Music Unlimited με ξεχωριστή συνδρομή. Αυτή περιλαμβάνει πρόσβαση on-demand στον πλήρη κατάλογο της υπηρεσίας που περιέχει περισσότερα από 100 εκατομμύρια τραγούδια σε ποιότητα HD, αλλά και μια διευρυνόμενη συλλογή τραγουδιών με υποστήριξη Ultra HD και Spatial Audio και κόστος $9/μήνα.

Παράλληλα η εφαρμογή του Amazon Music επανασχεδιάζεται ενώ προστίθεται σ’ αυτή μια νέα λειτουργία που ονομάζεται "podcast previews". Θα μπορείτε να ακούτε επιμελημένα αποσπάσματα από συγκεκριμένες εκπομπές podcast. Αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ακροατές να πάρουν μια γρήγορη γεύση από μια εκπομπή πριν αποφασίσουν να ακούσουν το πλήρες επεισόδιο. Η Amazon προσφέρει ορισμένα podcasts χωρίς διαφημίσεις, συμπεριλαμβανομένων των αποκλειστικών της εκπομπών, των εκπομπών που κάνουν πρεμιέρα στις υπηρεσίες της πριν διατεθούν αλλού και άλλων εκπομπών τρίτων, όπως αυτές των New York Times, του ESPN και του NPR.

Το καλοκαίρι, η Amazon προχώρησε μετά από καιρό σε μεγάλη αύξηση της Prime συνδρομής στην Ευρώπη, επικαλούμενη τον «αυξημένο πληθωρισμό και το λειτουργικό κόστος» μαζί με την ταχύτερη παράδοση των προϊόντων της και το περισσότερο περιεχόμενο που παρέχει μέσω των υπηρεσιών της.