Η Amazon έχει αρχίσει να παραδίδει παραγγελίες με drone.

Το Amazon Prime Air λειτουργεί τώρα στο Λόκφορντ της Καλιφόρνια και στο College Station του Τέξας, παραδίδοντας έναν μικρό αριθμό δεμάτων εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ο γίγαντας του λιανεμπορίου έλαβε έγκριση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για παραδόσεις πακέτων. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο για το Prime Air είναι 2,3 κιλά και η Amazon αναφέρει ότι το 85% των αποστολών της είναι μικρότερο από αυτό το βάρος.

Οι κάτοικοι και των δύο πόλεων μπορούν να εγγραφούν για την υπηρεσία και στη συνέχεια η Amazon θα επιβεβαιώσει ότι η εταιρεία μπορεί να παραδώσει με ασφάλεια στη διεύθυνση του πελάτη. Μόλις γίνει η παραγγελία, ο πελάτης λαμβάνει έναν εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης και πληροφορίες παρακολούθησης.

«Το drone θα πετάξει στην καθορισμένη τοποθεσία παράδοσης, θα κατέβει στην αυλή του πελάτη και θα αιωρείται σε ασφαλές ύψος», δήλωσε η Amazon. «Στη συνέχεια θα απελευθερώσει με ασφάλεια το πακέτο και θα ανέβει ξανά σε ύψος».

Το Λόκφορντ είναι μια μικρή, αγροτική πόλη περίπου 3.500 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 50 μίλια νοτιοανατολικά του Σακραμέντο και βορειοδυτικά του Στόκτον, καθιστώντας την ιδανική τοποθεσία για την πιλοτική παράδοση με drone. Το College Station βρίσκεται περίπου 100 μίλια βορειοδυτικά του Χιούστον και είναι η έδρα του Πανεπιστημίου Texas A&M.

«Στόχος μας είναι να εισαγάγουμε με ασφάλεια τα drones μας στους ουρανούς. Ξεκινάμε σε αυτές τις κοινότητες και θα επεκτείνουμε σταδιακά τις παραδόσεις σε περισσότερους πελάτες με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε η Natalie Banke, εκπρόσωπος της Amazon Air στο KTXL Fox 40, το οποίο μετέδωσε πρώτο την έναρξη λειτουργίας της Prime Air.

Η Amazon χρησιμοποιεί ένα εξαγωνικό drone παραδόσεων MK27-2 με έξι έλικες που έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τα ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας. Προς το παρόν, η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην ασφαλή διακίνηση του πακέτου. Ενώ τα drones πετούν αυτόνομα, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους για να αποφεύγουν εμπόδια όπως ηλεκτροφόρα καλώδια και καμινάδες, η Amazon έχει υπαλλήλους που παρακολουθούν οι ίδιοι κάθε παράδοση για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων.

  • Like 1