Με στόχο να προσφέρει ακόμα πιο προσωποποιημένες εμπειρίες, το Amazon Prime Video επιτρέπει σε κάθε χρήστη ενός λογαριασμού να διατηρεί το δικό του προφίλ.

Να έχει μόλις τελειώσει με το Apollo 11 κανείς, να αναζητά κάτι για να συνεχίσει να παρακολουθεί και στα προτεινόμενα να εμφανίζονται επιλογές τύπου Brooklyn Nine-Nine και RuPaul’s Drag Race. Όχι κι ό,τι καλύτερο, έτσι; Αυτό σκέφτηκαν στο Amazon Prime Video και προχώρησαν στην ενεργοποίηση των πολλαπλών προφίλ χρηστών ανά λογαριασμό.

Όπως ανακοινώθηκε, κάθε λογαριασμός θα υποστηρίζει έως και έξι προφίλ (ένα βασικό και πέντε επιπρόσθετα). Πρακτικά, με τον τρόπο αυτό, τα μέλη μιας οικογένειας ή ενός νοικοκυριού θα έχουν τη δυνατότητα να πλοηγούνται και να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα με το δικό τους, προσωπικό προφίλ, έχοντας πρόσβαση σε προσωποποιημένες προτάσεις και λίστες. Η λειτουργία υποστηρίζει και παιδικά προφίλ με φίλτρο καταλληλότητας περιεχομένου -όπως το Netflix.

Αξίζει να σημειώσουμε βέβαια ότι εν αντιθέσει με ό,τι προσφέρουν άλλες υπηρεσίες (βλ. Netflix και Disney Plus), το Prime Video δεν επιτρέπει στους χρήστες να τροποποιήσουν την εικόνα προφίλ τους με εικαστικά από σειρές και ταινίες. Παρ’ όλα αυτά οι τελευταίοι θα είναι σε θέση να διαχειρίζονται τα προφίλ τους μέσω της εφαρμογής του Prime Video σε iOS και Android, Fire tablet 10ης γενιάς και συστημάτων ψυχαγωγίας όπως το PS4.

Η υπηρεσία θα δοθεί σταδιακά στην κυκλοφορία παγκοσμίως.