Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου κατηγορεί τις υψηλές χρεώσεις διεκπεραίωσης της Visa.

Η Amazon κλιμάκωσε τον αγώνα της με τη Visa. Από τις 19 Ιανουαρίου του 2022, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου θα σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa που έχουν εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως ενημέρωσε τους πελάτες της η Amazon μέσω e-mail, η εταιρεία κατηγορεί τις υψηλές χρεώσεις της Visa για τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες. Οι αγοραστές μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες Visa καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, αλλά μετά, θα πρέπει να αλλάξουν είτε σε χρεωστική κάρτα Visa ή σε άλλη πιστωτική κάρτα όπως Mastercard ή AMEX.

Ένας εκπρόσωπος της Amazon ανέφερε σε δήλωση:

Το κόστος αποδοχής πληρωμών με κάρτα εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να παρέχουν τις καλύτερες τιμές στους πελάτες. Αυτά τα κόστη θα πρέπει να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου με τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά αντίθετα συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά ή ακόμη και να αυξάνονται. Ως αποτέλεσμα του συνεχούς υψηλού κόστους πληρωμών της Visa, λυπούμαστε που η Amazon.co.uk δεν θα δέχεται πλέον πιστωτικές κάρτες Visa που έχουν εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 19 Ιανουαρίου 2022. Οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλες τις χρεωστικές κάρτες (συμπεριλαμβανομένων των χρεωστικών καρτών Visa) και άλλες πιστωτικές κάρτες εκτός Visa για αγορές στο Amazon.co.uk. Στον ταχέως μεταβαλλόμενο χώρο των πληρωμών σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε εκ μέρους των πελατών για να προσθέτουμε και να προωθούμε γρηγορότερες, φθηνότερες και καλύτερες επιλογές πληρωμής στα καταστήματά μας σε όλο τον κόσμο.

Εν τω μεταξύ ένας εκπρόσωπος της Visa ανέφερε ότι η εταιρεία είναι απογοητευμένη που η Amazon απειλεί να περιορίσει τις επιλογές των καταναλωτών στο μέλλον. Η Visa θεωρεί πως όταν οι επιλογές των καταναλωτών είναι περιορισμένες, κανείς δεν κερδίζει. Η εταιρεία ανέφερε επίσης πως εργάζεται για μια επίλυση με την Amazon, ώστε οι κάτοχοι καρτών να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες Visa που έχουν εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς περιορισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Amazon έχει πολύ καλύτερη σχέση με άλλους παρόχους πιστωτικών καρτών. Η Amazon έχει επί του παρόντος συνεργασία με τη Mastercard για καταναλωτικές πιστωτικές κάρτες και με την AMEX για επαγγελματικές κάρτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εταιρείες ενδέχεται να εμπλέκονται σε έναν δημόσιο πόλεμο σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν καλύτερους όρους η μία από την άλλη. Η Amazon άσκησε πίεση στη Visa τους τελευταίους μήνες και άρχισε να επιβάλλει προσαύξηση 0,5% στις αγορές με πιστωτική κάρτα της Visa για την αγορά της Σιγκαπούρης από τις 15 Σεπτεμβρίου. Ενάμιση μήνα μετά από αυτό, η Amazon άρχισε επίσης να επιβάλλει επιπλέον χρέωση στις συναλλαγές Visa στην Αυστραλία. Και στις δύο περιπτώσεις, η εταιρεία πρόσφερε στους πελάτες μια δωροκάρτα (20AU$ και 30SG$) για να προσθέσουν μια εναλλακτική μέθοδο πληρωμής που δεν είναι πιστωτική κάρτα Visa.

  • Like 2
  • Sad 1