Αφού αύξησε τις τιμές του Prime στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος, η Amazon οδηγείται στην ίδια κίνηση και στην Ευρώπη για τη δημοφιλή υπηρεσία που παρέχει.

Σύμφωνα δημοσίευμα του Reuters αλλά και των email ενημερώσεων που έχει ξεκινήσει να στέλνει η εταιρεία σε χρήστες, το Amazon αυξάνει το κόστος του Prime στο Ηνωμένο Βασίλειο από 79 σε 95 λίρες, στη Γαλλία από 49 σε 69,90 ευρώ, στην Ισπανία και την Ιταλία από 36 σε 49,90 ευρώ και στη Γερμανία από 69 σε 89,90 ευρώ. Οι αυξήσεις θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι αυξήσεις αυτές είναι οι πρώτες από το 2014 και θεωρούνται σημαντικά αυξημένες καθώς κυμαίνονται από 20% στο Ηνωμένο Βασίλειο έως 43% στη Γαλλία. Ως δικαιολογία, η Amazon επικαλέστηκε τον «αυξημένο πληθωρισμό και το λειτουργικό κόστος» μαζί με την ταχύτερη παράδοση των προϊόντων της και το περισσότερο περιεχόμενο που παρέχει με τη video streaming υπηρεσία της. «Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στο να κάνουμε το Prime ακόμη πιο πολύτιμο για τα μέλη μας μέσω ταχύτερων παραδόσεων και δημιουργώντας περισσότερο περιεχόμενο στις streaming υπηρεσίες μας» αναφέρει το βρετανικό παράρτημα της εταιρείας σε email. 

Το περασμένο τρίμηνο, η Amazon ανακοίνωσε ζημιές για πρώτη φορά από το 2015 λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης και των υψηλότερων δαπανών, μετά από μια τεράστια άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εταιρεία δέχθηκε επίσης πλήγμα λόγω της επένδυσής της στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών Rivian στην οποία θα βασιστεί για οικονομικότερες παραδόσεις. Για να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα, η εταιρεία έχει υποσχεθεί την αύξηση της παραγωγικότητας, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και άλλους πιθανούς κινδύνους που ισχύουν στις αποθήκες της.
 

  • Confused 1