Η Amazon έχει ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία, "AI Ready", η οποία παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα σχετικά με τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη.

Η πρωτοβουλία αποτελεί επέκταση των υφιστάμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Amazon για τις ΑΙ δεξιότητες που βασίζονται στο AWS και τώρα περιλαμβάνει οκτώ δωρεάν μαθήματα για τη διαχείριση και την ανάπτυξη AI projects. Η εταιρεία έχει ήδη εκπαιδεύσει 21 εκατομμύρια ανθρώπους σε δεξιότητες AWS cloud computing και στοχεύει να έχει 2 εκατομμύρια ανθρώπους που θα χρησιμοποιούν τα μαθήματα AI μέχρι το 2025.

Η ζήτηση για δεξιότητες AI αυξάνεται και οι εταιρείες είναι διατεθειμένες να προσφέρουν υψηλότερους μισθούς σε όσους διαθέτουν αυτές τις δεξιότητες. Ωστόσο, τα μαθήματα αυτά χρησιμεύουν επίσης για την προώθηση των προϊόντων AI της ίδιας της Amazon. Η Amazon θα παρέχει "μη τεχνική" εκμάθηση που θα εισάγει τα άτομα στα βασικά στοιχεία του generative AI στο σχεδιασμό έργων γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και στη χρήση του code generator, του CodeWhisperer της Amazon. Τα υπόλοιπα μαθήματα θα εκπαιδεύσουν τα άτομα σχετικά με τη μηχανική μάθηση AWS, τα γλωσσικά μοντέλα και τον κατασκευαστή εφαρμογών Bedrock AI, αυξάνοντας δυνητικά την παρουσία της Amazon στην αγορά AI τεχνολογίας δίπλα σε μεγάλους παίκτες όπως η Microsoft / OpenAI και η Google.

image.png.301173a545be04f6d7dd4eb2871bb07b.png

Όσοι ενδιαφέρονται για αυτά τα δωρεάν μαθήματα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αρχική εκπαίδευση για τη δημιουργία AI και την εισαγωγή στο CodeWhisperer στον ιστότοπο AWS Educate. Τα υπόλοιπα δωρεάν μαθήματα, συμπεριλαμβανομένης της εκμάθησης της χρήσης του Amazon Transcribe, είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο AWS Skill Builder.
 

  • Like 6
  • Thanks 1