To 2018, o Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αποτέλεσε κεντρικό θέμα της εφημερίδας National Enquirer, η οποία αποκάλυψε την εξωσυζυγική του σχέση μέσα από μια σειρά προσωπικών γραπτών μηνυμάτων και φωτογραφιών.

Αν και υπήρξαν σχετικές φήμες εκείνο το διάστημα, άρθρο του Guardian επιβεβαιώνει με νεότερες πληροφορίες ότι η διαρροή των προσωπικών στοιχείων προήλθε από το ίδιο το smartphone του Bezos, μετά από hacking. Το νέο στοιχείο που προσθέτει το δημοσίευμα -και προέρχεται από τη σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε- είναι ότι πίσω από το hack, είναι «πολύ πιθανό» να βρίσκεται ο Mohammed bin Salman, πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος φέρεται ότι απέστειλε προσωπικά, κακόβουλο αρχείο βίντεο στον ιδρυτή της Amazon, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στη συσκευή του. Το αρχείο απεστάλη μέσω WhatsApp την 1η Μαίου του 2018 και αποτέλεσε μέρος μιας φιλικής συζήτησης των δύο ανδρών, ενώ τις επόμενες ώρες μεγάλος όγκος δεδομένων που ήταν αποθηκευμένος στο smartphone, απεστάλησαν σε άγνωστες τοποθεσίες.

Με tweet στον επίσημο λογαριασμό της, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στις Η.Π.Α χαρακτηρίζει παράλογο τον ισχυρισμό, ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας για τους ισχυρισμούς αυτούς έτσι ώστε «να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία». Το δημοσίευμα του Guardian αναφέρει τις πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις Σαουδικής Αραβίας και Η.Π.Α αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, αποτελώντας μεταξύ άλλων σημαντικό εμπόδιο στις προσπάθειες του μελλοντικού βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, για προσέλκυση δυτικών επενδυτών στη χώρα του.

Guardian