Μία σημαντική προσθήκη έγινε πρόσφατα στο δυναμικό της τηλεοπτικής μεταφοράς της ιστορίας της Μέσης Γης του συγγραφέα J.R.R. Tolkien από την Amazon.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός Ισπανός σκηνοθέτης J.A. Bayona μαθαίνουμε ότι θα σκηνοθετήσει τα δύο πρώτα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Lord of the Rings και επιπλέον θα αναλάβει και την εκτέλεση παραγωγής σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline. Ο J.A. Bayona μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες The Orphanage, The Impossible, A Monster Calls και πιο πρόσφατα το Jurassic World: Fallen Kingdom.

«Ο J.R.R.Tolkien δημιούργησε μία από τις πιο εκπληκτικές και εμπνευσμένες ιστορίες όλων των εποχών και ως “ισόβιος” φαν είναι μεγάλη τιμή και χαρά μου να συμμετάσχω σε αυτή την εκπληκτική ομάδα» δήλωσε ο J.A. Bayona στην ιστοσελίδα Deadline. «Ανυπομονώ να ταξιδέψω το κοινό σε όλο τον κόσμο στη Μέση Γη για να ανακαλύψει τα θαύματα της Δεύτερης Εποχής, σε μια ιστορία που δεν έχει ξαναδεί». O J.A. Bayona θα αναλάβει την μεταφορά στην μικρή οθόνη του σεναρίου που ανέλαβαν οι συγγραφείς JD Payne και Patrick McKay. Παρόλο που ο J.A. Bayona θα σκηνοθετήσει μόνο τα δύο πρώτα επεισόδια, η δουλειά που θα κάνει θα αποτελέσει την βάση για ολόκληρη την σειρά.

Να αναφέρουμε ότι ο προϋπολογισμός για τις δύο πρώτες σεζόν της σειράς θα φτάσει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια, που είναι σχεδόν διπλάσιος και των τριών φιλμ του Peter Jackson, οπότε περιμένουμε να δούμε κάτι πραγματικά πρωτοποριακό για τα δεδομένα της τηλεόρασης.  

Engadget