Τρεις μόλις μήνες μετά τη παρουσίαση του Kindle 2, η amazon παρουσίασε σήμερα μια νέα έκδοση του ηλεκτρονικού βιβλίου της, το Kindle DX που θα διατίθεται παράλληλα με το Kindle 2.

 

Το Kindle DX έρχεται με λίγες αλλά σημαντικές αλλαγές με το προκάτοχο του με σημαντικότερη την οθόνη των 9.7' ιντσών η οποία είναι αρκετά μεγαλύτερη από το Kindle 2 το οποίο περιορίζεται στις 6' ίντσες. Με αυτό το μέγεθος οθόνης, μειώνονται δραστικά τα προβλήματα ανάγνωσης εφημερίδων και περιοδικών τα οποία αναφέραμε στη πρόσφατη παρουσίαση του Kindle 2.

 

Η amazon κατά τη παρουσίαση του Kindle DX έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγνωση εφημερίδων που πλέον γίνεται εύκολη υπόθεση σε συνδυασμό με την εγγενή υποστήριξη αρχείων pdf. Μάλιστα η συσκευή διαθέτει λειτουργία accelerometer η οποία ενεργοποιείται μόλις γυρίσετε τη συσκευή σε οριζόντια θέση (landscape), στα πρότυπα του iPhone.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο νέος τρόπος προώθησης του Kindle DX το οποίο θα διατίθεται σε καλύτερη τιμή αν ο χρήστης επιλέξει να δεσμευτεί για μακροχρόνια συνδρομή σε μια από τις τρεις εφημερίδες που συνεργάζονται με την amazon. Αυτές είναι οι New York Times, Boston Globe και Washington Post. Επιπλέον 5 αμερικανικά πανεπιστήμια όπως τα Princeton, Arizona State, Reed College, θα ξεκινήσουν πιλοτικό πρόγραμμα με το οποίο το Kindle DX θα προσφέρεται στους φοιτητές τους ως αντικαταστάτης των κανονικών βιβλίων.

 

post-331-12906300519_thumb.jpg[caption]Amazon Kindle DX[/caption]post-331-129063005222_thumb.jpg[caption]Amazon Kindle DX[/caption]post-331-129063005225_thumb.jpg[caption]Amazon Kindle DX[/caption]post-331-129063005228_thumb.jpg[caption]Amazon Kindle DX[/caption]

 

Μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναφερθούν είναι η αύξηση του αποθηκευτικού χώρου στα 4gb (3.500 βιβλία) ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της amazon, Jeff Bezos, το Kindle Store το οποίο τροφοδοτεί με βιβλία τις Kindle συσκευές, έφτασε τις 275.000 σημειώνοντας αύξηση 45.000 τίτλων τους τελευταίους τρεις μήνες.

 

Το Kindle DX θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι ενώ η τιμή των $489 θεωρείται ακριβή χωρίς να φαίνεται κάτι να αλλάζει στη τιμολογιακή πολιτική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η amazon με όλα τα Kindle. Το ίδιο ισχύει και για τη διάθεση της συσκευής εκτός Αμερικής η οποία όπως όλα δείχνουν είναι και θα παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

 

Ενημέρωση 6/1/2010: Από τις 19 Ιανουαρίου 2010, η amazon διαθέτει το Kindle DX Global Wireless και στην Ελλάδα στη τιμή των $489. Επιπλέον έξοδα τελωνείου μπορεί να προκύψουν αφού η αποστολή της συσκευής γίνεται από το αμερικανικό amazon.

 

Link.png Site: Kindle DX