Η Amazon παρουσίασε μια νέα συνδρομητική επιλογή για το Prime Video στην Ινδία, , καθιστώντας τη video streaming υπηρεσία ακόμα πιο οικονομική.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας αποτελεί το νέο όπλο της καθώς αγωνίζεται να κερδίσει περισσότερους πελάτες στην αγορά της Νότιας Ασίας, όπου ανταγωνίζεται κολοσσούς όπως το Hotstar της Disney και το Netflix.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρει την ετήσια συνδρομή στο Prime Video Mobile Edition, μια προσιτή συνδρομητική επιλογή που εισήγαγε πέρυσι, στις 599 ινδικές ρουπίες, ή 7,3 δολάρια. Φυσικά το νέο πακέτο αποτελεί και το φθηνότερο τρόπο για κάποιον που μένει στη χώρα, για να γίνει συνδρομητής στην υπηρεσία.
 
Η εταιρεία αναφέρει ότι το Prime Video Mobile Edition, το οποίο περιορίζει την προβολή σε κινητές συσκευές και με απλή ανάλυση (SD), έχει δει «απίστευτη ανταπόκριση» από τους Ινδούς καταναλωτές και αποτελεί παράδειγμα μιας «καινοτομίας που πρωτοπορεί παγκοσμίως». Ωστόσο η Amazon δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα πόσα άτομα έχουν εγγραφεί στην έκδοση για κινητά.

Η νέα κίνηση της Amazon καταδεικνύει περαιτέρω πώς οι γίγαντες του streaming εφαρμόζουν μια διαφορετική στρατηγική στην Ινδία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά διαδικτύου στον κόσμο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι video streaming υπηρεσίες έχουν αυξήσει τις τιμές των συνδρομητικών τους υπηρεσιών στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ανεπτυγμένες αγορές τους τελευταίους μήνες.

Το Netflix μείωσε περαιτέρω την τιμή της συνδρομής στην Ινδία στα τέλη του περασμένου έτους, μειώνοντας το κόστος κάθε μηνιαίου συνδρομητικού πακέτου κατά τουλάχιστον 18%, φτάνοντας ακόμα και το 60,1% στις πιο ακριβές επιλογές. Η τιμή του Netflix Basic, το οποίο επιτρέπει το streaming σε οποιαδήποτε συσκευή αλλά περιορίζει την ανάλυση στα 480p, έχει πλέον μηνιαίο κόστος 2,4 δολάρια περίπου. Παράλληλα η Disney+Hotstar, η οποία έχει περίπου 50 εκατομμύρια συνδρομητές στην Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία, προσφέρει ένα ετήσιο πρόγραμμα στις 899 ινδικές ρουπίες (11 δολάρια) στην αγορά της Νότιας Ασίας.

«Η Ινδία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τοποθεσίες μας παγκοσμίως με αρκετή συμμετοχή. Η επιτυχία μας στη χώρα μπορεί να αποδοθεί σε καινοτομίες που εστιάζουν στη δημιουργία μιας εξαιρετικής εμπειρίας ψυχαγωγίας για τους πελάτες», δήλωσε η Kelly Day, αντιπρόεδρος του τμήματος International της Prime Video, σε δήλωσή της.

«Στην πραγματικότητα, η Ινδία μετατρέπεται σε κόμβο καινοτομίας για το Prime Video. Μια πρωτοβουλία όπως το Prime Video Mobile Edition, που παρουσιάστηκε αρχικά στην Ινδία, επεκτείνεται τώρα σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Είμαστε βέβαιοι ότι το νέο ετήσιο πρόγραμμα Prime Video Mobile Edition θα συμβάλει περαιτέρω στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της επιχείρησής μας στην Ινδία και θα δώσει πρόσβαση σε ακόμη περισσότερους πελάτες στο υψηλής ποιότητας περιεχόμενο της υπηρεσίας. Με το λανσάρισμα αυτό ανυπομονούμε να προσφέρουμε διασκέδαση σε κάθε Ινδό με το δημοφιλές on-demand ψυχαγωγικό μας περιεχόμενο και τις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις». 

  • Thanks 2
  • Confused 1