Την εξάπλωσή της σε mall εξετάζει η Amazon με τη διαφορά ότι σκέφτεται να τα εκμεταλλευτεί με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο…

Οι αλλαγές που παρατηρούνται στην αγορά του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ δημιουργούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Amazon, τουλάχιστον με βάση το ρεπορτάζ της Wall Street Journal. Η εταιρεία του Jeff Bezos φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Simon Property Group, διαχειρίστρια εταιρεία αρκετών mall στις ΗΠΑ για τη μίσθωση εγκαταλελειμμένων κτηρίων.

Τα τελευταία χρησιμοποιούνταν ως επί το πλείστον από τις εταιρείες πολυκαταστημάτων Sears και JCPenney, με την πρώτη να έχει κλείσει πάνω από 100 καταστήματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, τη στιγμή που η δεύτερη έχει κηρύξει πτώχευση από τον Μάιο, ανακοινώνοντας παράλληλα το κλείσιμο 149 καταστημάτων της εντός του καλοκαιριού. Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Amazon ενδιαφέρεται για τη μετατροπή των άδειων χώρων σε αποθήκες, γεγονός που θα της επιτρέψει να εκτελεί μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών την ίδια ημέρα.

Η κουβέντα για το μέλλον των mall κρατάει χρόνια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και όπως όλα δείχνουν, η επέλαση του κορονοϊού επίσπευσε τις όποιες εξελίξεις σε αρκετές περιπτώσεις. Η Amazon μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί επί του δημοσιεύματος.