Με το Signature Edition μοντέλο να είναι το πρώτο Kindle που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση

Μετά από σερί διαρροών την περασμένη εβδομάδα για ένα νέο Kindle Paperwhite, η Amazon ανακοίνωσε επίσημα την 5η γενιά της συσκευής. Το νέο Kindle Paperwhite έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη στις 6,8 ίντσες (σε αντίθεση με τις 6 ίντσες του προηγούμενου μοντέλου), με την εταιρεία να υποστηρίζει πως η νέα οθόνη 300ppi προσφέρει αίσθηση πραγματικού χαρτιού για πιο εύκολη ανάγνωση, ακόμη και υπό το έντονο φως του ήλιου.

Η οθόνη είναι κατά 10% φωτεινότερη από το προηγούμενο μοντέλο στη μέγιστη ρύθμιση φωτεινότητας ενώ υποστηρίζει και dark mode. Η Amazon ανασχεδίασε το γραφικό περιβάλλον και οι σελίδες πλέον γυρίζουν 20% γρηγορότερα. Το Paperwhite έχει IPX8 βαθμολογία, που σημαίνει πως είναι ανθεκτικό στο νερό αλλά όχι στη σκόνη, ενώ αργότερα μέσα στο έτος, οι κάτοχοι θα μπορούν να το ρυθμίσουν μέσω του Kindle app σε iOS και Android.

Η Amazon θα επεκτείνει τα διαθέσιμα μοντέλα της σειράς, με το Signature Edition να έχει αισθητήρα φωτός για αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας της οθόνης, ενώ θα είναι και το πρώτο Kindle με υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, συμβατό με κάθε Qi φορτιστή.

kindle-kids.jpg

Επιπλέον θα υπάρχει και ξεχωριστό Kindle Paperwhite μοντέλο για παιδιά, δύο χρόνια μετά το μοντέλο για έφηβους. Το Kindle Paperwhite Kids είναι σχεδιαστικά το ίδιο με τα άλλα δύο μοντέλα, αλλά με λειτουργίες φιλικές προς παιδιά. Αρχικά, υπάρχει εγγύηση δύο χρόνια που καλύπτει κάθε ζημιά.

Μαζί έρχεται υποστήριξη για audiobooks και ακουστικά Bluetooth, επιτεύγματα και διδακτικά εργαλεία για να ενισχύσουν το ενδιαφέρον ανάγνωσης. Το παιδικό μοντέλο που προορίζεται για παιδιά άνω των 7 ετών, δεν έχει πρόσβαση στο internet ή άλλο τρόπο για online αγορές. Τον έλεγχο θα έχουν οι γονείς μέσω του Parent Dashboard.

Επιλογή θα υπάρχει και στα χρώματα που θα προσφέρεται το μοντέλο, σε σχέση με το μαύρο που είναι διαθέσιμο στα άλλα μοντέλα, με κάποια από αυτά να είναι τα Emerald Forest και Robot Dreams. Στην αγορά περιλαμβάνεται και ετήσια συνδρομή Amazon Kids+, προσφέροντας πρόσβαση σε χιλιάδες βιβλία.

Η Amazon υποστηρίζει πως και τα τρία μοντέλα προσφέρουν έως 10 εβδομάδες χρήσης με μία φόρτιση, ενώ πλέον υποστηρίζουν και ταχεία φόρτιση μέσω USB-C. Με φορτιστή 9W ή μεγαλύτερο, η μπαταρία θα φορτίζει πλήρως σε δυόμιση ώρες.

Το βασικό Kindle Paperwhite κοστίζει $140 και προσφέρει 8GB αποθηκευτικού χώρου, με το Signature Edition να κοστίζει $190 και να προσφέρει 32GB αποθηκευτικού χώρου, ιδανικό για όσους προτιμούν τα audiobooks. Τέλος, το Kindle Paperwhite Kids θα κορτίζει $160 και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, θα προσφέρεται συνδρομή Kindle Unlimited διάρκειας τεσσάρων μηνών.

  • Like 3