Ο Amazon Style είναι ένα νέος τύπος φυσικού καταστήματος από τον γίγαντα του e-commerce που επικεντρώνεται στην πώληση ειδών ρουχισμού, παπουτσιών και αξεσουάρ μόδας.

Το πρώτο κατάστημα Amazon Style θα ανοίξει στο εμπορικό κέντρο The Americana at Brand στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών φέτος και θα είναι το πρώτο φυσικό κατάστημα πώλησης ειδών ρουχισμού της Amazon στον κόσμο.

Καθώς πρόκειται για ένα κατάστημα… Amazon είναι γεμάτο με τεχνολογικές καινοτομίες. Η Amazon λέει πως τα ράφια ή οι κρεμάστρες για τα ρούχα θα διαθέτουν κωδικούς QR τους οποίους οι πελάτες μπορούν να σαρώνουν για να βλέπουμε μεγέθη, διαθέσιμα χρώματα, βαθμολογία πελατών ή άλλες λεπτομέρειες για το προϊόν. Στη συνέχεια, και με το πάτημα ενός κουμπιού, επιλεγμένα ρούχα ή αξεσουάρ, θα στέλνονται στο δοκιμαστήριο του καταστήματος όπου βρίσκεται ήδη ο πελάτης για να τα δοκιμάσει. Η Amazon θα μπορεί επίσης να στέλνει επιπλέον ρούχα ή αξεσουάρ στο δοκιμαστήριο βάσει αλγορίθμων που θα εκτιμούν ποια προϊόντα ενδέχεται να αρέσουν στον πελάτη.  

Τα δοκιμαστήρια επίσης θα διαθέτουν οθόνες αφής, ώστε οι πελάτες να μπορούν να ζητήσουν περισσότερα ρούχα ή αξεσουάρ για να δοκιμάσουν, με τα προϊόντα να μπορούν να αγοραστούν εντός του καταστήματος ή ακόμα και να αποθηκευτούν στο Amazon Shopping app για αγορά σε μελλοντική ημερομηνία. Εναλλακτικά, οι πελάτες στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να βρουν ρούχα που θέλουν πριν ζητήσουν να παραδοθούν στο κατάστημα Amazon Style για να τα δοκιμάσουν αυτοπροσώπως. Το κατάστημα θα υποστηρίζει το Amazon One, μια τεχνολογία που επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν για αντικείμενα χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού τους προκειμένου να επαληθευτεί η ταυτότητα τους.

amazon-style_2.jpg

Από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, λάμπει διά της απουσίας της οποιαδήποτε αναφορά στην τεχνολογία «Just Walk Out» της Amazon που έχει χρησιμοποιήσει η εταιρεία στα καταστήματα Amazon Go και Amazon Fresh καθώς και σε έναν αριθμό καταστημάτων τρίτων επιτρέποντας στους πελάτες να εισέρχονται στο κατάστημα, να ψωνίζουν και στη συνέχεια να αποχωρούν με τη χρέωση να γίνεται αυτόματα κατά την έξοδο χωρίς ταμεία και ουρές (μπορείτε να… θυμηθείτε τη δική μας εμπειρία σε ένα Amazon Go Store σε αυτόν τον σύνδεσμο). 

Η Amazon λέει ότι το νέο της κατάστημα δεν απαιτεί τόσο χώρο όσο άλλα παρόμοια καταστήματα με το Amazon Style να προσφέρει «υπερδιπλάσιο αριθμό στυλ» σε σχέση με ένα παραδοσιακό κατάστημα παρόμοιου μεγέθους. Αν και το Amazon Style βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον αυτοματισμό, εντούτοις η εταιρεία λέει ότι το νέο της κατάστημα θα εξακολουθήσει να απασχολεί παραδοσιακούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση των πελατών, στην παράδοση ρουχισμού στα δοκιμαστήρια, στην παροχή βοήθειας στους πελάτες κατά το checkout, στη διαχείριση της εφοδιασμού/ αποθήκης και στην επεξεργασία των πληρωμών.

  • Like 1