Το DALL-E αποτελεί ένα από τα πιο καυτά trends των τελευταίων μηνών στον κόσμο του διαδικτύου. 

Οι περισσότεροι χρήστες μόλις που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τα όσα μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη και το εν λόγω εργαλείο είναι ίσως ένας από τους πιο εύκολους τρόπους. Το μόνο πρόβλημα με το DALL-E είχε να κάνει με τη διαθεσιμότητά του αφού χρειαζόταν πρόσκληση για τη χρήση του μέσω OpenAI -και μάλιστα υπήρχε λίστα αναμονής. Αυτό όμως μέχρι σήμερα!

Όπως ανακοίνωσε το OpenAI, η υπηρεσία πλέον διατίθεται ελεύθερα προς όλους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχεις κι εσύ τη δυνατότητα να δεις  ιδίοις όμμασι τι μπορεί να κάνει ο αλγόριθμος μηχανικής μάθησης στον οποίο βασίζεται αυτό. Έχει εκπαιδευτεί πάνω σε εκατοντάδες εκατομμύρια εικόνες που έχει εντοπίσει στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να αντιληφθεί πιθανούς συσχετισμούς μεταξύ των λέξεων που πληκτρολογεί ο χρήστης και στη συνέχεια να συνθέσει σχετικές εικόνες. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικές, τετράγωνες συνθέσεις (ανάλυσης 1024x1024 pixels) που πολλοί έχουν σπεύσει να χαρακτηρίσουν μία νέα μορφή τέχνης.

1.jpeg.130cbd4fd9f9b4243a24403da9ec1bb7.jpeg

Ένα παράδειγμα του DALL-E για τη δημιουργία "Ένας αστροναύτης ιππεύει ένα άλογο".

Όπως είχαμε αναφέρει και πρόσφατα μάλιστα, πέραν των ανωτέρω το DALL-E διαθέτει ακόμα μία λειτουργία, με τίτλο Outpainting. Στο πλαίσιο αυτής, ο χρήστης ανεβάζει μία εικόνα και η AI αναλαμβάνει να επεκτείνει τα όριά της, συνθέτοντας τις επιπρόσθετες επιφάνειες -κάτι που μάλιστα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα τόσο σε φωτογραφίες, όσο και σε έργα τέχνης (με δυνατότητα συνένωσης δύο ή και περισσότερων εικόνων).

Η πρώτη έκδοση του DALL-E εμφανίστηκε πέρυσι τον Ιανουάριο και προκάλεσε πάταγο, αφού ήταν το πρώτο σχετικό εργαλείο, δίνοντας μια πρώτη γεύση των ικανοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης. Το DALL-E 2 κυκλοφόρησε φέτος τον Απρίλιο, ωστόσο αρχικά έγινε διαθέσιμο μόλις σε 200 άτομα, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται σταδιακά έκτοτε. Ο συνολικός αριθμός χρηστών του ξεπέρασε εσχάτως το 1,5 εκατ. με δύο εκατ. εικόνες να δημιουργούνται σε ημερήσια βάση.

  • Like 21
  • Thanks 2