Το OpenAI ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας του νέου ηλεκτρονικού καταστήματος της για προσαρμοσμένες εκδόσεις του GPT καθώς και μία νέα οικονομικότερη συνδρομητική βαθμίδα ChatGPT για μικρότερες ομάδες.

Το GPT Store επιτρέπει στους προγραμματιστές και στους χρήστες να μοιράζονται και να επωφελούνται οικονομικώς από τις προσαρμοσμένες εκδόσεις του δημοφιλούς chatbot που ανέπτυξαν. Εν τω μεταξύ, το ChatGPT Team κοστίζει πλέον $25 έως $30 σε μηνιαία βάση ανά χρήστη ενώ προσφέρει ασφάλεια δεδομένων και υποστήριξη για μεγαλύτερα ερωτήματα.

Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα επιτρέπει στην OpenAI να μετατρέψει την περίοπτη θέση του ChatGPT στον τεχνολογικό κλάδο σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που έχει κοινά στοιχεία με τα ηλεκτρονικά καταστήματα των Apple (App Store) και Google (Play Store) λαμβάνοντας μερίδιο από τα έσοδα που θα έχουν οι χρήστες, προγραμματιστές και εταιρείες ανάπτυξης. Σύμφωνα με την OpenAI, οποιοσδήποτε το επιθυμεί είναι σε θέση να δημιουργήσει και να μοιραστεί GPTs -δεν χρειάζεται εμπειρία στον προγραμματισμό - ωστόσο οι δημιουργοί οφείλουν να δημιουργήσουν ένα προφίλ δημιουργού που να μοιράζεται το πραγματικό τους όνομα ή να οδηγεί σε μία επαληθευμένη ιστοσελίδα.

gpt-store-r3.jpg

Το OpenAI λέει ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι έτοιμο και το πρόγραμμα εσόδων για τους δημιουργούς GPTs. «Σαν ένα πρώτο βήμα, οι Αμερικανοί δημιουργοί θα πληρώνονται βάσει της αλληλεπίδρασης των χρηστών με τα GPTs τους» αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της ενώ υπόσχεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες καθώς πλησιάζουμε προς την έναρξη του προγράμματος. 

Όσον αφορά στο ChatGPT Team, η OpenAI το περιγράφει ως «έναν ασφαλή, συνεργατικό χώρο για την πλήρη αξιοποίηση του ChatGPT στην εργασία σας». Σε αντίθεση με το ChatGPT Enterprise, το οποίο ξεκίνησε τον Αύγουστο, η συνδρομητική βαθμίδα ChatGPT Team δεν απαιτεί χιλιάδες δολάρια ή ραντεβού με την ομάδα πωλήσεων της εταιρείας. Έτσι, οποιοσδήποτε είναι συνδρομητής ChatGPT Plus ή Enterprise μπορεί να γίνει μέλος με $30 τον μήνα (εφόσον πληρώνει σε μηνιαία βάση) ή $300 τον χρόνο (εφόσον επιλέξει να πληρώνει σε ετήσια βάση, κάτι που ισοδυναμεί με $25 κάθε μήνα).

ChatGPT Team.png

Το ChatGPT Team προσφέρει πρόσβαση στο GPT-4 με μεγαλύτερο «context window» (32.000-token) για μεγαλύτερα ερωτήματα. Επιπλέον, οι συνδρομητές λαμβάνουν υψηλότερα όρια μηνυμάτων και όπως και με την βαθμίδα Enterprise, τα μοντέλα της OpenAI δεν πρόκειται να εκπαιδευτούν αξιοποιώντας τα δεδομένα ή τις συνομιλίες των συνδρομητών της βαθμίδας ChatGPT Team.

Η βαθμίδα ChatGPT Team παρέχει επίσης έναν «ασφαλή εργασιακό χώρο» που συμπεριλαμβάνει μία κονσόλα διαχείρισης για την διαχείριση των θέσεων. Τα μέλη της ομάδας που βρίσκονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν επίσης να δημιουργούν και να μοιράζονται προσαρμοσμένα GPT εσωτερικά. Τέλος, η OpenAI αναφέρει ότι οι συνδρομητές του ChatGPT Team θα αποκτήσουν «πρώιμη πρόσβαση σε νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις».

  • Like 1
  • Thanks 2