Την Τρίτη, η OpenAI ανακοίνωσε νέους ελέγχους για τους χρήστες του ChatGPT που τους επιτρέπουν να απενεργοποιούν το ιστορικό συνομιλιών, επιλέγοντας ταυτόχρονα να μην παρέχουν το ιστορικό αυτό των συνομιλιών ως δεδομένα για την εκπαίδευση μοντέλων AI.

Επίσης, οι χρήστες μπορούν πλέον να εξάγουν το ιστορικό συνομιλιών για τοπική αποθήκευση.

Τα νέα εργαλεία ελέγχου, τα οποία κυκλοφόρησαν σε όλους τους χρήστες του ChatGPT, μπορείτε να τα βρείτε στις ρυθμίσεις της υπηρσίας. Οι συνομιλίες που ξεκινούν με απενεργοποιημένο το ιστορικό συνομιλίας δεν θα χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση και τη βελτίωση του γλωσσικού μοντέλου ChatGPT, ούτε θα εμφανίζονται στην πλαϊνή μπάρα ιστορικού. Η OpenAI θα διατηρεί τις συνομιλίες εσωτερικά για 30 ημέρες και θα τις επανεξετάζει "μόνο αν χρειάζεται για παρακολούθηση τυχόν κατάχρησης" πριν τις διαγράψει οριστικά.

Ωστόσο, οι χρήστες που επιθυμούν να εξαιρεθούν από την παροχή δεδομένων στο OpenAI για εκπαίδευση θα χάσουν τη δυνατότητα ιστορικού συνομιλιών. Δεν είναι σαφές γιατί οι χρήστες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το ιστορικό συνομιλιών ενώ ταυτόχρονα να επιλέγουν να μην συμμετέχουν στην εκπαίδευση μοντέλων.

Μέχρι σήμερα το ChatGPT παρακολουθούσε τις συνομιλίες και χρησιμοποιούσε τα σχετικά δεδομένα για να βελτιώσει το γλωσσικό του AI μοντέλο. Οι χρήστες μπορούσαν να διαγράφουν περιοδικά το ιστορικό συνομιλιών τους κατόπιν αιτήματος, αλλά οποιαδήποτε συνομιλία μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση. Το γεγονός αυτό δημιουργούσε ένα σημαντικό ζήτημα απορρήτου, ειδικά για ευαίσθητα δεδομένα που θα μπορούσαν να μοιραστούν οι υπάλληλοι εταιρειών, οι δικηγόροι ή οι γιατροί που χρησιμοποιούν το ChatGPT.

image.png.25dd23665fdff1101962cc4a64d6ba4d.png

Το ιστορικό συνομιλιών του ChatGPT έφερε την OpenAI σε δύσκολη θέση τον Μάρτιο λόγω ενός σφάλματος που εξέθεσε προσωρινά το ιστορικό συνομιλιών ορισμένων χρηστών του ChatGPT σε άλλους χρήστες. Το γεγονός προσέλκυσε ρυθμιστικό ενδιαφέρον στην Ιταλία, το οποίο δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Τα νέα χαρακτηριστικά του ChatGPT που σχετίζονται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής σχετίζονται πιθανότατα με τη διαδικασία επίλυσης.

Επιπλέον, την Τρίτη, το OpenAI εισήγαγε μια νέα επιλογή "export" στις ρυθμίσεις του ChatGPT η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εξάγουν τα δεδομένα του ChatGPT σε αρχεία που μπορούν να αποθηκευτούν τοπικά σε έναν υπολογιστή. Για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που "χρειάζονται περισσότερο έλεγχο των δεδομένων τους", η OpenAI ανακοίνωσε επίσης ότι εργάζεται πάνω σε μια νέα συνδρομή "ChatGPT Business" που θα αποκλείει τους χρήστες από την εκπαίδευση μοντέλων από προεπιλογή. Η OpenAI αναφέρει ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας του ChatGPT Business θα γίνει "τους επόμενους μήνες".
 

image.png.e0ba974f4db5751dbb25543526e0def3.png

  • Like 1