Όλο και περισσότερες ιστοσελίδες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χρησιμοποιούν πλέον την Τεχνητή Νοημοσύνη για τη συγγραφή άρθρων.

Ο Διευθυντής Σύνταξης του VentureBeat, Michael Nuñez δήλωσε πρόσφατα στο Bloomberg ότι το VentureBeat χρησιμοποιεί τo Bing Chat της Microsoft τόσο για την επεξεργασία ή τον έλεγχο άρθρων όσο και για να βοηθά στη συγγραφή νέων θεμάτων. Όπως λέει ο ίδιος, στο μέσο που εργάζεται οι δημοσιογράφοι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν προτάσεις ή κομμάτια κειμένου που προέρχονται από τη Τεχνητή Νοημοσύνη, εφόσον είναι ακριβή και επαληθευμένα.

Η τεχνολογία της Microsoft πίσω από την οποία βρίσκεται η OpenAI λειτουργεί σαν να βρίσκεται ένα ακόμα άτομο στην ομάδα υποστηρίζει ο Michael Nuñez καθώς μπορεί να συνοψίζει περιεχόμενο σε δευτερόλεπτα αντί για ώρες. Αν και το VentureBeat δεν αποκαλύπτει τη χρήση περιεχομένου AI, καθώς η χρήση είναι περιορισμένη και το περιεχόμενο αυθεντικό, εντούτοις κάνει γνωστό ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία για τη δημιουργία ολόκληρων άρθρων.

Τον Ιανουάριο φέτος έγινε γνωστό ότι το C|NET χρησιμοποιούσε AI για να παράγει ολόκληρα οικονομικά συμβουλευτικά άρθρα από τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς. Το C|ΝΕΤ χαρακτήρισε τη μέθοδο που χρησιμοποίησε ως «δοκιμαστική» με πάνω από το ήμισυ των άρθρων να απαιτούν διορθώσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κείμενο ήταν αντιγραφή άλλων χωρίς να παρέχονται οι πηγές ενώ δεν γινόταν σαφές ότι τα κομμάτια κειμένου είχαν παραχθεί από αλγόριθμους.

Οι τεχνολογίες παραγωγικής AI όπως είναι οι Bing Chat, ChatGPT και Google Bard έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς ως εργαλεία δημιουργίας, ως μέθοδοι αναζήτησης περιεχομένου ή ακόμη και για ψυχαγωγία. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές ανησυχίες περί ηθικής, που περιλαμβάνουν τη λογοκλοπή, την ακρίβεια, την επαλήθευση και την εξαπάτηση. Τίθενται επίσης και ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη - θα πρέπει οι δημιουργοί να αποκαλύπτουν τη χρήση AI, ακόμη και αν είναι μη ανιχνεύσιμη ή ήσσονος σημασίας; Αν και στην ευρύτερη ειδησεογραφική βιομηχανία, η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αναμένεται να αντικαταστήσει -τουλάχιστον πλήρως- τον ανθρώπινο παράγοντα, υπάρχουν ανησυχίες ότι η ΑΙ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την ανάγκη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για πραγματικούς ανθρώπους.  

  • Thanks 1
  • Sad 2