Ένα καινοτόμο πρότζεκτ συγκέντρωσης χρημάτων προωθεί η UNICEF, προσαρμόζοντας τη λογική των SETI@Home and Einstein@home στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. 

Σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης δωρεών για τα παιδιά στη σπαρασσόμενη Σύρια, η οργάνωση καλεί τους gamer, τους οπαδούς των eSports και όλους όσοι διαθέτουν μια ισχυρή κάρτα γραφικών να διαθέσουν τον υπολογιστή τους για την εξόρυξη Ethereum. 

Το πρότζεκτ πήρε το όνομα «Game Chaingers» και για να συμμετάσχει κανείς θα πρέπει πρώτα από όλα να επισκεφθεί τη σχετική ιστοσελίδα. Εκεί θα καταχωρίσει ορισμένες πληροφορίες για το μηχάνημά του, ώστε να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο λογισμικό εξόρυξης και να το εγκαταστήσει. 

Το «Game Chaingers» χρησιμοποιεί την ισχύ της κάρτας γραφικών για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων που θα μεταφέρονται απευθείας στον λογαριασμό της UNICEF. Όσο περισσότεροι συμμετάσχουν, τόσο θα αυξηθεί η σχετική ποσότητα των νομισμάτων, ώστε η οργάνωση να συγκεντρώσει ένα σεβαστό ποσό. 

Η UNICEF δηλώνει ότι δημιούργησε το πρότζεκτ λόγω της ανάγκης να βρει νέους δωρητές. Ζητώντας από τους χρήστες να «δανείσουν» την υπολογιστική ισχύ τους, αντί να δώσουν απευθείας χρήματα, εκτιμά πως θα κινητοποιήσει και άτομα που εν γένει δεν συμμετέχουν σε συμβατικές φιλανθρωπικές εκστρατείες. 

Εngadget