Η αγορά κρυπτονομισμάτων με πιστωτική κάρτα θα καταστεί δυσχερέστερη από τη Βρετανία, καθώς ο αγγλικός τραπεζικός όμιλος Lloyds ανακοίνωσε ότι οι χρήστες καρτών δεν θα έχουν πλέον αυτή τη δυνατότητα.

Στον όμιλο Lloyds ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο του λιανικού τραπεζικού τομέα στη χώρα, αφού εκτός από τη γνωστή Lloyds Bank κατέχει τις Halifax, Bank of Scotland και MBNA.

Η απαγόρευση αυτή αφορά στις διαπραγματεύσεις με πιστωτικές κάρτες. Οι αγορές με χρεωστικές κάρτες πραγματοποιούνται κανονικά. Σε ανάλογο απαγορευτικό έχουν προχωρήσει και αρκετές αμερικανικές τράπεζες, και συγκεκριμένα οι PMorgan Chase, Bank of America, Capital One, Discover, και CitiGroup.

Οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα δεν υπόκεινται σε ρυθμίσεις και η σχετική αγορά παρουσιάζει τεράστια μεταβλητότητα, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τους ιθύνοντες του βρετανικού ομίλου να θεωρείται εκ φύσεως κερδοσκοπική. Τον τελευταίο μήνα, ορισμένα σημαντικά εικονικά νομίσματα κατέγραψαν τεράστιες διακυμάνσεις στις τιμές τους.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το Bitcoin. Στις 17 Δεκεμβρίου η τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος ήταν κοντά στα 20.000 δολάρια. Σύμφωνα με το δείκτη CoinMarketCap, η σημερινή τιμή του είναι 8.000 δολάρια.

Ο όμιλος Lloyds φοβάται ότι εάν τιμές των εικονικών νομισμάτων συνεχίσουν την πτωτική πορεία, οι πελάτες του θα βρεθούν αντιμέτωποι μαζικά με υψηλά χρέη.

Τhenextweb