Η εφαρμογή της μεγαλύτερης αλυσίδας κινηματογράφων την ΗΠΑ, AMC Theaters, επιτρέπει πλέον την αγορά εισιτηρίων με τη χρήση συγκεκριμένων κρυπτονομισμάτων όπως Dogeocin και Shiba Inu.

Αυτό δήλωσε με tweet του την περασμένη Παρασκευή ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Adam Aron. Η εταιρεία πρόσθεσε τη σχετική υποστήριξη για τα κρυπτονομίσματα ενσωματώνοντας τη λύση πληρωμών της Bitpay, μετά από μια αρχική δήλωση το Νοέμβριο ότι η AMC "εξετάζει" πώς να δέχεται συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα ως μέθοδο πληρωμής.

Η πληρωμή με τον τρόπο αυτό δεν αφορά μόνο την αγορά εισιτηρίων αλλά και προιόντων από την καντίνα και είναι αρκετά εύκολη. Μετά την επιλογή θέσης και τυχόν αναψυκτικών/σνακ, ο χρήστης επιλέγει ως τρόπο πληρωμής το Bitpay. Στη συνέχεια θα πρέπει να «ενώσει» το ψηφιακό πορτοφόλι του με την εφαρμογή, η οποία υποστηρίζει τις δημοφιλέστερες σχετικές υπηρεσίες όπως το Coinbase. Εναλλακτικά δίνεται στο χρήση μια διεύθυνση όπου μπορεί να στείλει το κρυπτονόμισμα που επίλεξε για να ολοκληρώσει την αγορά. Κατά τη συγγραφή του άρθρου, η προβολή του Sonic 2 σε συνδυασμό με ένα μεγάλο combo ποπ κορν και αναψυκτικό κοστίζουν 213.539627 DOGE ή 1.204.739.704740 SHIB.

Το Bitpay υποστηρίζει επίσης τα δημοφιλέστερα κρυπτονομίσματα στον κόσμο, τα Bitcoin και Ethereum, αλλά η AMC έχει επιτρέψει στους κινηματογραφόφιλους να αγοράζουν εισιτήρια με τον τρόπο αυτό πριν λίγους μήνες και μόνο μέσω PayPal. Δεδομένων των όσων έχουν αναφέρει άλλες εταιρείες (όπως η Wikipedia) για το πόσοι άνθρωποι καταλήγουν να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα, φαίνεται απίθανο ότι αυτή η ενσωμάτωση να καταλήξει σε χρυσωρυχείο για την AMC. Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη και η Tesla σταμάτησε να πουλάει αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας Bitcoin, μια δυνατότητα που ήταν σε ισχύ λίγο περισσότερο από 1 μήνα, επικαλούμενη περιβαλλοντικές ανησυχίες.

  • Confused 1