Η Bank of America, ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς παγκοσμίως, παραδέχεται στην ετήσια έκθεσή της ότι τα εικονικά νομίσματα συνιστούν μία αναδυόμενη απειλή για το επιχειρηματικό της μοντέλο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην έκθεσή της στην αρμόδια επιτροπή SEC, οι πελάτες ενδέχεται να επιλέξουν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με άλλους μετέχοντες στην αγορά, οι οποίοι προφέρουν προϊόντα σε κλάδους που κρίνονται κερδοσκοπικοί ή ιδιαίτερα επισφαλείς, όπως τα κρυπτονομίσματα.

“Ο εντεινόμενος ανταγωνισμός ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη μας, ασκώντας πιέσεις στις τιμές και τις πιστωτικές πρακτικές, όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Επίσης δημιουργεί την απαίτηση για περαιτέρω επενδύσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα και πιστότητα των τεχνολογικών υποδομών, ενώ προκαλεί το ενδεχόμενο μείωσης του μεριδίου αγοράς είτε περιορισμού της πελατειακής βάσης”.

Τα εικονικά νομίσματα έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή τους πρόσφατους μήνες – ιδιαίτερα μετά το Δεκέμβριο όπου το Bitcoin κατέκτησε την τιμή ρεκόρ των 20.000 δολαρίων και την προσθήκη των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) σε δύο μεγάλες συναλλαγματικές πλατφόρμες.

Η “βουτιά” του Ιανουαρίου ενδέχεται να οδήγησε τους κερδοσκόπους να στραφούν σε ασφαλέστερα καταφύγια, μετά την πτώση των τιμών κατά 50%. Ωστόσο, καθώς η εν λόγω αγορά εξακολουθεί να ανακάμπτει, αναμένεται επανάληψη του ανοδικού κύκλου και τα κρυπτονομίσματα να ανακτήσουν όση δημοφιλία ίσως απώλεσαν.

Τhe Next Web