Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2017, η αξία του Bitcoin υποχώρησε σε συνέχεια των απωλειών της περασμένης εβδομάδας κάτω από τα $5000 (€4633) την Δευτέρα, μετά από τις μαζικές πωλήσεις που προηγήθηκαν στην αδιαφανή αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τo Coindesk, οι συνολικές απώλειες για την περασμένη εβδομάδα έφτασαν στο 16% ενώ για όλο το χρόνο είναι περισσότερες από 65%. Η πτώση της αξίας του Bitcoin, που υποχώρησε μέχρι και στα $4225 πριν ανακάμψει ελαφρώς ήρθε μετά από μία περίοδο σταθερότητας στην περίτρανα ασταθή και γεμάτη διακυμάνσεις αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Η αξία του Bitcoin των περασμένο Οκτώβριο ήταν γύρω από τα $6400, κάτι που είναι αξιοσημείωτο στα πλαίσια της προβληματικής αυτή τη περίοδο Αμερικάνικης χρηματιστηριακής αγοράς. Όμως, η περίοδος που απολάμβαναν οι επενδυτές του Bitcoin έφτασε στο τέλος της την περασμένη εβδομάδα, όταν και η αξία του κρυπτονομίσματος σημείωσε πτώση 9%, στα $5390. Σημαντική πτώση – τουλάχιστον 8,8%- γνώρισαν και άλλα κρυπτονομίσματα όπως τα Ether και Litecoin, με το XPR να παρουσιάζει αντιστάσεις στην αρχή, αλλά τελικά και αυτό να περνάει τη «κόκκινη γραμμή».

Κάποιοι υποστηρίζουν πως η πτώση της αξίας του Bitcoin συμπίπτει με ένα «hard fork» στο Bitcoin Cash, που διαχωρίστηκε σε δύο ξεχωριστά νομίσματα –και ανταγωνιστικά- την περασμένη εβδομάδα, στα Bitcoin ABC και Bitcoin SV, και στους φόβους αποσταθεροποίησης που θα μπορούσε να φέρει η διάσπαση και στα άλλα κρυπτονομίσματα. Σημαντικό μερίδιο επίσης φέρουν και η επιβολή κανόνων στις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων στις αρχές του έτους, που ανησύχησε και απομάκρυνε πολλούς επενδυτές. Να αναφέρουμε ότι σήμερα η αξία του Bitcoin είναι ακόμα χαμηλότερη από αυτή που είχε πριν χτυπήσει… ταβάνι τον περασμένο Δεκέμβριο στα σχεδόν 19 χιλιάδες δολάρια αναγκάζοντας όλο τον κόσμο να στρέψει το βλέμμα του προς την συγκεκριμένη αγορά. Τέσσερις εβδομάδες μετά πάντως η αξία του είχε υποχωρήσει στα 10 χιλιάδες δολάρια.

Engadget

Bloomberg