Η Alibaba, η μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πώληση συσκευών/ υπολογιστών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Η ανακοίνωση της γνωστής εταιρείας ήρθε λίγες ημέρες αφότου η Κινέζικη κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι απαγορεύει όλες τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στη χώρα. Το Coindesk ήταν το πρώτο που ανέφερε τις εξελίξεις με την Alibaba, η ανακοίνωση της οποίας δεν περιορίζεται στις συσκευές/ μηχανήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων αλλά περιλαμβάνει και τα ίδια τα κρυπτονομίσματα ή τα  κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των νομισμάτων, καθώς και τυχόν οδηγίες ή εκπαιδευτικό υλικό για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Alibaba διαβάζουμε:

«Το Alibaba.com θα απαγορεύσει και την πώληση συσκευών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων πέρα από την απαγόρευση συναλλαγών εικονικών νομισμάτων όπως των Bitcoin, Litecoin, BeaoCoin, QuarkCoin και Ethereum, που περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε:

    1) Υλικό και λογισμικό που χρησιμοποιείται για την απόκτηση εικονικών νομισμάτων, όπως είναι οι Bitcoin miners.

    2) Εκπαιδευτικό υλικό, στρατηγικές και λογισμικό για την απόκτηση εικονικών νομισμάτων, όπως οδηγίες εξόρυξης

Σύμφωνα με τον κολοσσό λιανικής πώλησης στο διαδίκτυο, η απαγόρευση της πώλησης των συσκευών εξόρυξης θα τεθεί σε ισχύ στις 8 Οκτωβρίου, ωστόσο οι τρίτοι πωλητές δεν πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι με τις σοβαρές συνέπειες για την παραβίαση των κανόνων μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει το Coindesk, η Alibaba δεν είναι απλώς ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στην Κίνα καθώς έχει αναπτύξει θυγατρικές σε ολόκληρη την Ασιατική ήπειρο, συμπεριλαμβανομένων των Aliexpress και Lazada.

Η Κίνα έχει εξαπολύσει πόλεμο ενάντια στα κρυπτονομίσματα και σε εκείνους που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, έχοντας σύμμαχο έρευνες και αναφορές που δείχνουν ότι η εξόρυξη προκαλεί προβλήματα στο περιβάλλον. Οι υποστηρικτές του Bitcoin επιμένουν ότι τα κρυπτονομίσματα δεν κάνουν και τόσο κακό στο περιβάλλον ενώ υπάρχουν και ορισμένοι οικολόγοι miners που έχουν αρχίσει να βρίσκουν αντισυμβατικούς τρόπους εξόρυξης κρυπτονομισμάτων για να καταστήσουν την τεχνολογία πιο πράσινη, συμπεριλαμβανομένου και ενός σχεδίου να προσεγγιστεί η βιομηχανία της πυρηνικής ενέργειας όπως αναφέρει σε άρθρο του το Earther.   

Η Κινέζικη κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να απαγορεύσει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων εντός της χώρας. Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων επιμένουν ότι τα Bitcoin και Ethereum δεν αναγνωρίζουν σύνορα και ότι η απαγόρευση της Κίνας δεν μπορεί να σταματήσει τους ανθρώπους από τo να πραγματοποιούν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. 

  • Like 5
  • Thanks 3