Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Οι υπάλληλοι της Salesforce δεν είναι ευχαριστημένοι με τα σχέδια της εταιρείας να εισέλθει στην αγορά των NFTs. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Thomas Reuters, πάνω από 400 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έχουν υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή εκφράζοντας ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των NFTs, καθώς και για τον ανεξέλεγκτο, άκρως κερδοσκοπικό χαρακτήρα τους ως χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. Οι εργαζόμενοι φέρεται να σημείωσαν πως οι απάτες στον χώρο των NFTs είναι πάρα πολλές.

Η Salesforce ανέφερε στους υπαλλήλους της στις αρχές Φεβρουαρίου ότι σχεδιάζει μια σειρά πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τα NFTs. Περιλαμβάνουν την κυκλοφορία ενός NFT Cloud προϊόντος που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν NFT και να τα καταχωρήσουν στα διάφορα marketplaces. Τα NFTs έχουν εκτιναχθεί σε δημοτικότητα τον περασμένο χρόνο με αποτέλεσμα οι μεγάλες εταιρείες να επωφελούνται. Η Adidas, για παράδειγμα, κέρδισε $23 εκατομμύρια από τα δικά της NFT.

Τα NFTs παραμένουν αμφιλεγόμενα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων. Χρειάζεται πολλή ενέργεια για τη διατήρηση του blockchain που σχετίζεται με τα tokens. Μια εκτίμηση ερευνητών κάνει λόγο για μέσο αποτύπωμα πάνω από 200 κιλά άνθρακα, που ισοδυναμεί με οδήγηση 800 χιλιομέτρων. Οι ανησυχίες των εργαζομένων της Salesforce για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των tokens προέρχονται από το γεγονός ότι η εταιρεία τοποθετείται ως ηγέτης στις βιώσεις επιχειρήσεις, ενώ μάλιστα κυκλοφόρησε και διαφήμιση κατά τη διάρκεια του Superbowl με πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα.

Εκπρόσωπος της Salesforce ανέφερε ότι η εταιρεία καλωσορίζει τα σχόλια των εργαζομένων και ότι είναι περήφανη που καλλιεργεί μια κουλτούρα εμπιστοσύνης που τους δίνει τη δυνατότητα να εκφράζουν τις διαφορετικές απόψεις τους. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει μια συνάντηση με τους εργαζόμενους την επόμενη εβδομάδα.

  • Like 2