Σε νέο ιστορικό υψηλό «εκτινάχθηκε» το Bitcoin καθώς η αξία του ξεπέρασε την Τετάρτη τα $66.000, μία ημέρα πριν το ντεμπούτο του «ProShares Bitcoin Strategy ETF» στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δηλαδή του πρώτου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου αποκλειστικά συνδεδεμένου με το γνωστό κρυπτονόμισμα στις ΗΠΑ.

Η αξία του κρυπτονομίσματος εκτινάχθηκε έως τα 66.100 δολάρια σύμφωνα με το Coindesk. Το προηγούμενο ρεκόρ, όσον αφορά την αξία του Bitcoin ήταν 64.889 δολάρια τον περασμένο Απρίλιο, πριν βεβαίως κάνει «βουτιά» κάτω από τα 30.000 δολάρια τον Ιούλιο.

Η εξαιρετική πορεία του Bitcoin τελευταία αποδίδεται ως επί το πλείστον στο ντεμπούτο του ETF, του fund που θα διαπραγματεύεται με το σύμβολο BITO και η έγκριση του οποίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρείται σταθμός για όλη την βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

Ο Πρόεδρος του Bitcoin Foundation, Brock Pierce δήλωσε ότι το ντεμπούτο του ETF στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης «σηματοδοτεί μία εποχή που οι μικροεπενδυτές μπορούν να επενδύσουν απευθείας στο Bitcoin μέσω του ETF επικυρώνοντας περαιτέρω το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα στην χώρα και σε παγκόσμια βάση».

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης επωφελήθηκε επίσης από την συγκυρία καθώς σύμφωνα με το Coindesk η αξία του ξεπέρασε τα 4.000 δολάρια την Τετάρτη.

 

  • Thanks 1
  • Haha 2