Το μεσημέρι του Σαββάτου, η αξία του κρυπτονομίσματος έσπασε ρεκόρ, υπογραμμίζοντας τη σταθερά ανοδική του πορεία.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (2/1/2021), στη δική μας ζώνη ώρας, το Bitcoin έφτασε τις 30,823$ σε αξία σπάζοντας ένα ακόμη ρεκόρ. Έκτοτε, σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, με τις 34,594$ να αποτελούν το υψηλότερο σημείο που έφτασε η αξία του.

V0Zdos.jpg

Τα τελευταία χρόνια, τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή και το Bitcoin είναι το πιο αναγνωρίσιμο, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τόσο ιδιωτών όσο και επιχειρήσεων. Μέσα σε περίπου ένα χρόνο, η τιμή του έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί.

Βέβαια, αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το δολάριο έχει υποτιμηθεί μέσα στο συγκεκριμένο διάστημα, κλείνοντας το 2020 με τη μεγαλύτερη ετήσια χασούρα που έχει σημειώσει από το 2017, παρότι τον Μάρτιο η αξία του είχε ανοδική πορεία.

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε πως η PayPal στηρίζει έμπρακτα το κρυπτονόμισμα όπως και κάποια άλλα πέραν του Bitcoin, σε μια προσπάθεια να γίνει περισσότερο κατανοητό και προσιτό για όλους καθώς η φύση των κρυπτονομισμάτων έχει θετικά στοιχεία για κάθε εμπλεκόμενη (σε μια συναλλαγή) πλευρά.

Από την άλλη, η επένδυση σε Bitcoin -ή οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα- δεν είναι εύκολη ή απαραίτητα ασφαλής υπόθεση. Το 2017 έσπασε το «φράγμα» των 20,000$, έχοντας ξεκινήσει τη χρονιά με αξία χαμηλότερη των 1,000$ όμως αφότου έφτασε τις 20,000$ σημείωσε δραματική πτώση και έφτασε να κοστίζει λιγότερο από 15,000$.

Η διαρκής αυξομείωση της αξίας του είναι κομμάτι που αποτρέπει πολλούς από το να επενδύσουν σε αυτό, όμως με την ολοένα αυξανόμενη αποδοχή και υποστήριξη από εταιρείες και τράπεζες, η κατάσταση πιθανότατα θα αρχίζει να ομαλοποιείται σε βάθος χρόνου.

  • Like 2