Για πρώτη φορά μετά από περίπου 2 χρόνια, ο Jackson Palmer, συνδημιουργός του Dogecoin, προχώρησε σε μία ανάρτηση στο Twitter για να μας υπενθυμίσει ότι οι πλούσιοι καταστρέφουν τα πάντα, ακόμα και τα κρυπτονομίσματα.

 

Ο συνδημιουργός του Dogecoin σπάνια προχωράει σε δηλώσεις χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πέρασαν περίπου δύο χρόνια για να προβεί σε κάποια δήλωση μέσα από κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τότε που αποφάσισε να «σβήσει» το κανάλι του στο YouTube και να κάνει ιδιωτικό τον λογαριασμό του στο Twitter. Ακόμα και όταν η αξία του κρυπτονομίσματος του έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ στις αρχές της χρονιάς προτίμησε να παραμείνει στο παρασκήνιο. Όμως από ότι φαίνεται αυτή η περίοδο αυτό-απομόνωσης έφτασε στο τέλος της και ο Jackson Palmer επανήλθε στο Twitter για να μας υπενθυμίσει: τα κρυπτονομίσματα ήταν και πάντα θα είναι μία απάτη.

«Μετά από χρόνια μελέτης, πιστεύω ότι τα κρυπτονομίσματα είναι εκ φύσεως μία δεξιά, υπερ-καπιταλιστική τεχνολογία που φτιάχτηκε κατά πρώτο λόγο για να ενισχύσει τον πλούτο των υποστηρικτών της μέσω ενός συνδυασμού φοροδιαφυγής, ελαχιστοποιημένης εποπτείας από τις ρυθμιστικές αρχές και τεχνητά επιβεβλημένης σπανιότητας» έγραψε στο Twitter την περασμένη Τετάρτη για να συνεχίσει λέγοντας ότι παρόλο που οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων λένε ότι αποτελούν την εναλλακτική πρόταση στις μεγάλες τράπεζες εξαιτίας της αποκεντρωμένης φύσης τους, εντούτοις τόσο τα κρυπτονομίσματα όσο και οι μεγάλες τράπεζες μοιράζονται το ίδιο πρόβλημα: τους πλουσίους.

Ο Jackson Palmer επισήμανε ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας γύρω από τα κρυπτονομίσματα ελέγχεται από ένα «ισχυρό καρτέλ πλουσίων» που μετατρέπουν την αποκεντρωμένη οικονομική φύση του σε ένα σύστημα που στον μεγαλύτερο βαθμό ωφελεί μόνο όσους βρίσκονται στην κορυφή, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το κλασσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα που υποτίθεται ότι τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για να αντικαταστήσουν.

Η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, λέει ο Jackson Palmer, αξιοποιεί ένα δίκτυο σκιερών επιχειρηματικών δεσμών για να εξαγοράζει “influencers” και διάφορα μέσα για να διαιωνίσει την ιδέα του ότι κάποιος μπορεί να γίνει πλούσιος γρήγορα, μία ιδέα που σχεδιάστηκε για να αποσπάσει χρήματα από τους οικονομικά απελπισμένους και αφελείς. Τα κρυπτονομίσματα είναι σαν να παίρνεις και να συνδυάζεις τα χειρότερα από το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα (π.χ. διαφθορά, απάτες, ανισότητα) χρησιμοποιώντας παράλληλα το λογισμικό για να περιορίσεις με τεχνητό τρόπο τη χρήση παρεμβάσεων (π.χ. ελέγχους, κανονισμούς, φορολογία) που χρησιμεύουν ως προστασίες ή δίχτυα ασφαλείας για τον μέσο άνθρωπο.

Τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν τρελή… πορεία την τελευταία χρονιά. Το Bitcoin αφού έφτασε σε αξία τα $63.000 στα μέσα Απριλίου έκανε βουτιά ένα μήνα αργότερα χάνοντας σχεδόν τη μισή αξία του. Το Dogecoin παράλληλα έκανε άλμα και από τα $0,06 σε αξία έφτασε στα $0,68 κάποια στιγμή προτού σταθεροποιηθεί κάπου στα μισά. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τα λεγόμενα του Jackson Palmer, αξίζει να διαβάσετε το σύνολο των αναρτήσεων του στο Twitter για να έχετε μία περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα για όσα δήλωσε για τα κρυπτονομίσματα.

  • Like 16
  • Thanks 4