Η αρχή γίνεται με το USD Coin

Η Visa ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει τη χρήση του κρυπτονομίσματος USD Coin προκειμένου να τακτοποιούνται συναλλαγές στο δίκτυο πληρωμών της, με την εξέλιξη αυτή να αποτελεί μία ακόμη έκφανση της διευρυνόμενης αποδοχής των ψηφιακών νομισμάτων από τη συμβατική χρηματοοικονομική βιομηχανία.

Σε δηλώσεις της στο Reuters, η εταιρία ανέφερε πως έθετε σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την πλατφόρμα πληρωμών και κρυπτονομισμάτων Crypto.com, ενώ ήδη σχεδιάζει την επέκταση της δυνατότητας αυτής ώστε να συμμετάσχουν και άλλοι εταίροι, στην πορεία του έτους που διανύουμε.

Η είδηση αυτή οδήγησε το Bitcoin, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, σε υψηλό εβδομάδας, καθώς κάποια στιγμή κατέγραφε άνοδο έως και 4,5%, φτάνοντας στα 58.300 δολάρια, φλερτάροντας ξανά με το ιστορικό υψηλό των 61.000, όπου είχε φτάσει το Μάρτιο.

Αργότερα, η Visa επιβεβαίωσε την είδηση μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Το USD Coin (USDC) είναι ένα ψηφιακό νόμισμα η αξία του οποίου συνδέεται ευθέως με εκείνη του αμερικανικού δολαρίου.

Ο Ίλον Μασκ, επικεφαλής της Tesla και ένθερμος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, δήλωσε στα τέλη Μαρτίου ότι οι πελάτες της εταιρίας μπορούν πλέον να αγοράζουν τα ηλεκτρικά οχήματά της χρησιμοποιώντας Bitcoin, με την ελπίδα πως η εξέλιξη αυτή θα διευρύνει τη χρήση του ψηφιακού αυτού νομίσματος σε καθημερινές συναλλαγές.

"Διαπιστώνουμε μια αυξανόμενη ζήτηση από την πλευρά των καταναλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο για την πρόσβαση, κατοχή και χρήση ψηφιακών νομισμάτων και επίσης βλέπουμε πως υπάρχει ζήτηση από τους πελάτες μας να δημιουργήσουμε προϊόντα τα οποία θα παρέχουν αυτή την πρόσβαση στους καταναλωτές", δήλωσε ο Κάι Σέφιλντ, επικεφαλής του τομέα κρυπτονομισμάτων στη Visa.

Κανονικά, εφόσον ένας πελάτης επιλέξει τη Visa που εκδίδει η Crypto.com προκειμένου να πληρώσει, λόγου χάρη, έναν καφέ, το ψηφιακό νόμισμα που τηρείται στο λογαριασμό του πελάτη πρέπει πρώτα να μετατραπεί σε παραδοσιακό χρήμα. Στη συνέχεια το πορτοφόλι θα καταθέσει αυτό το χρήμα σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να μεταφερθεί από εκεί στη Visa με τη λήξη των τραπεζικών συναλλαγών της ημέρας, ώστε να τακτοποιηθούν οι όποιες συναλλαγές. Η μέθοδος αυτή επιβαρρύνει με επιπλέον κόστος και διαδικασία τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Το νέο βήμα που ανακοίνωσε η Visa και θα αξιοποιεί το Ethereum blockchain παρακάμπτει την ανάγκη μετατροπής του ψηφιακού νομίσματος σε συμβατικό χρήμα, προκειμένου να τακτοποιηθεί η συναλλαγή.

Η Visa ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την Anchorage, πιστωτικό ίδρυμα διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και επίσης ότι η πρώτη συναλλαγή ολοκληρώθηκε μέσα στο Μάρτιο, με την Crypto.com να στέλνει USDC στο λογαριασμό που διατηρεί η Visa στην Anchorage.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1